Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Belgische vastgoedgroep verwerft zorgproject in voormalige kerk in Tilburg

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Belgische vastgoedgroep verwerft zorgproject in voormalige kerk in Tilburg

De zorgvastgoedgroep Care Property Invest heeft zopas de 25 zorgappartementen die zich in het kerkgebouw van het herontwikkelingsproject ‘Margaritha Maria Kerk’ in Tilburg (Nederland) bevinden, opgeleverd gekregen en breidt zo haar operatieve vastgoedportefeuille bij onze noorderburen verder uit. De oplevering van de zeven resterende zorgappartementen in de naastgelegen pastorie wordt verwacht in de tweede helft van dit jaar.
De monumentale kerk werd in opdracht van Care Property Invest door ontwikkelaar Verdouw Advies bv omgebouwd tot een moderne zorgresidentie met 25 wooneenheden, goed voor een totale investering van zowat 7,7 miljoen €.
 
Het kerkgebouw wordt vanaf nu in gebruik genomen door Senior Living bv, een dochtervennootschap van zorgexploitant Korian Nederland, die hiervoor een triple net langetermijnhuurovereenkomst met een minimale looptijd van twintig jaar afsloot met Care Property Invest. De Nederlandse vastgoedportefeuille omvat ondertussen negentien projecten, waarvan er tien operationeel zijn.
 
“De transformatie van de Maria Margaritha Kerk is een sterk voorbeeld van hoe Care property Invest bestaande gebouwen via herbestemming nieuw leven inblaast. Het werd een evenwichtsoefening tussen het behouden van de meest waardevolle elementen van deze kerk en het creëren van een comfortabele, maar ook erg bijzondere leefomgeving voor de bewoners ervan. Dit project verstevigt ook onze samenwerking met de gevestigde zorgoperator Korian Nederland”, aldus Peter Van Heukelom, de CEO van Care Property Invest.
 
De voormalige kerk staat in een nette woonwijk aan de Ringbaan West in Tilburg op de driehoek van de wijken Zorgvlied, Rooi Harten en Korvel. Het gebouw werd herbestemd tot een zorgresidentie met 25 wooneenheden binnen de bestaande structuur van de kerk en zeven binnen deze van de naastgelegen pastorie.
 
Beide gebouwen werden getransformeerd naar moderne seniorencomplexen met een uniek karakter dankzij de authentieke elementen die van dit rijksmonument bewaard bleven. Vlakbij het project bevinden zich het Kromhoutpark, diverse supermarkten en een apotheek. De totale investeringswaarde voor het project bedraagt ongeveer 7,7 miljoen €.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stormloop op studentenkamers doet prijzen met ruim 7% stijgen

Stormloop op studentenkamers doet prijzen met ruim 7% stijgen

Zoals verwacht laat de schaarste op de markt van de studentkamers zich nu ook voelen op de gemiddelde huurprijzen. De gemiddelde huurprijs voor een studentenkamer in Vlaanderen rondt voor het eerst de kaap van 450 euro. Dat blijkt uit een[…]

Vastgoedbedrijf wil 50 extra kantoren openen tegen 2025

Vastgoedbedrijf wil 50 extra kantoren openen tegen 2025

Internationale vastgoedspeler verwerft twee kantoorgebouwen in Antwerpen

Internationale vastgoedspeler verwerft twee kantoorgebouwen in Antwerpen

Champignonkwekerij wordt cohousingproject voor tien gezinnen

Champignonkwekerij wordt cohousingproject voor tien gezinnen

Meer artikels