Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Belgische uitvinding Squid is revolutionaire raambekleding

Gerelateerde onderwerpen :

,
Belgische uitvinding Squid is revolutionaire raambekleding

Het West-Vlaamse bedrijf Lampe Textiles brengt een revolutionaire raambekleding op de markt. Squid is een transparante zelfklevende stof die je zeer eenvoudig op een raam installeert, waardoor je naar buiten kan kijken, maar die de inkijk naar binnen sterk verhindert. De zelfklevende en transparante stof is niet enkel een innovatief en duurzaam product, maar oogt tevens heel natuurlijk en stijlvol. Squid is een uitstekende manier om de blikken buiten te houden, het licht binnen te laten en het zicht naar buiten toe niet te blokkeren. Een esthetisch voordeel is dat je interieur niet overladen wordt met gordijnrails of optreksystemen.

De elegante en minimalistische raambekleding past bij elke stijl door zijn subtiliteit en ruime keuze aan kleuren: er zijn maar liefst vijf kleurvarianten. Chalk is er voor liefhebbers van een strakke, minimalistische stijl. Zachte en verfijnde kleuren worden gerealiseerd met Bone. Gezelligheid en een rustieke landelijke inrichting krijg je met Oak. Ga je voor de industriële look, is Ash de perfecte oplossing, terwijl Rock zorgt voor donkere, intieme tinten. De variatie- en keuzemogelijkheden zijn erg ruim. Lampe Textiles heeft de ambitie om Squid wereldwijd op de markt te brengen. Er is interesse vanuit verschillende Europese landen en ook in Australië zijn ze voor het idee gewonnen.

De transparante textielbekleding is perfect te integreren in elke kamer van de woning en vormt tevens een oplossing voor kantoren met grote ramen. Squid is toegankelijk in stijl, maar ook in formaat. De raambekleding wordt aangeboden tot 1,3 m breed en in lengtes tot 10 m. Grote(re) oppervlakken kan je naadloos aan elkaar passen zodat je van op afstand één enkel vlak ziet. Obstakels zoals te weinig ruimte boven het raam of een afwijkende vorm (rond, driehoekig, ') vormen geen problemen. Ook zolderramen of veranda's zijn perfect te bekleden met Squid, aangezien het textiel een derde van de zonnewarmte reflecteert. Zo houdt Squid een deel van de zonnewarmte op net iets te zwoele zomerdagen buiten.

Lokale kracht

Het materiaal van polyester wordt geweven en afgewerkt in de fabriek van Lampe Textiles in Tielt en heeft het B1/M1 brandwerendheid-certificaat, wat een groot voordeel is voor de veiligheid in grote projecten. Het bedrijf wil alles lokaal produceren, omdat ze sterk geloven in eigen lokale kracht. Dat er in de markt een grote nood is aan innovatie, bevestigt Philippe Lampe, zaakvoerder van Lampe Textiles en één van de twee bezielers van Squid. Hij kwam samen met zijn zoon Thibaut op het idee en kreeg al heel wat positieve reacties.

Innovatie

'Als een markt het moeilijk heeft, dan is het enige antwoord innovatie. Niet enkel een nieuw patroon of andere kleur, maar alles herdenken vanaf het probleem van de consument: hoe kan ik zo eenvoudig en mooi mogelijk privacy krijgen achter mijn raam' Ook architecten komen bij ons aankloppen omdat ze heel hard geloven in ons product. Zij zijn vooral positief verrast en opgetogen dat er eindelijk iemand deze markt benadert met een echte innovatie', verklaart de zaakvoerder.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Huurland zet in op elektrificatie van de huurvloot.

Publireportage

Huurland zet in op elektrificatie van de huurvloot.

Bij Huurland geloven we sterk dat elektrische machines de toekomst zijn. Zeker in het domein van het grondverzet ligt er nog een grote uitdaging, eentje die wij graag aannemen. De elektrische kniklader Giant G2200 E is een perfecte aanvulling[…]

Off-site en prefabricage: de manier om duurzamer, sneller, flexibeler en efficiënter te (ver)bouwen

Publireportage

Off-site en prefabricage: de manier om duurzamer, sneller, flexibeler en efficiënter te (ver)bouwen

Verzeker de zonnepanelen van uw bedrijfsgebouwen

Publireportage

Verzeker de zonnepanelen van uw bedrijfsgebouwen

Meer groen in de stad? Daar helpen wij bij Deschacht graag aan mee!

Publireportage

Meer groen in de stad? Daar helpen wij bij Deschacht graag aan mee!

Meer artikels