Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Belgische Prijs voor Architectuur

Gerelateerde onderwerpen :

Architecten kunnen zich nog tot 2 juni kandidaat stellen voor de Belgische Prijs voor Architectuur, een tweejaarlijks initiatief van de Federatie van Architectenverenigingen van België (FAB) om recente realisaties van kwaliteitsarchitectuur te promoten. De vorige winnaars waren Robbrecht en Daem architecten en Marie-José Van Hee met de Stadshal in Gent.

Buitenland

De prijs bekroont voortaan gebouwen in België, ontworpen door Belgische of buitenlandse architecten, en buitenlandse realisaties van Belgische architecten. Deze verruiming t.o.v. de vorige edities laat toe de Belgische architectuur beter te positioneren in de Europese context.

Architecten kunnen zich inschrijven met één of meer residentiële en niet-residentiële gebouwen in de publieke en private sector, opgeleverd in de periode van begin 2013 tot eind mei 2015.

Twee fases

In een eerste fase moeten architecten via de wedstrijdwebsite een beperkt dossier uploaden. Een jury met architecten en deskundigen selecteert uit de inzendingen bijna honderd projecten. Nadien nomineert een eindjury, samengesteld uit Belgische en buitenlandse gerenommeerde architecten, enkele projecten per categorie waaruit de categorielaureaten en de hoofdwinnaar van de Belgische Prijs voor Architectuur 2015 wordt aangeduid.

Uitreiking

De officiële uitreiking van de Belgische Prijs voor Architectuur 2015 volgt eind dit jaar in Brussel.

Alle informatie en het wedstrijdreglement vind je op www.fab-arch.be. Inschrijven kan nog tot 2 juni en gebeurt online via de instructies op de website.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwsector verwacht sterkere groei en meer jobs

Bouwsector verwacht sterkere groei en meer jobs

De bouwsector zet 2020 veelbelovend in en verwacht dit jaar een groei met 3%, wat aanzienlijk meer is dan vorig jaar (tussen 1,5 en 2%) en veel beter dan de algemene prognose voor de Belgische economie (± 1,4% in 2020). Ondertussen kwamen[…]

Te veel werk, te weinig volk

Te veel werk, te weinig volk

Ministers debatteren op Vlariodag

Ministers debatteren op Vlariodag

WTCB wint Gouden Baksteen

WTCB wint Gouden Baksteen

Meer artikels