Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Belgische en Noorse architecten hertekenen Muntcentrum

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Belgische en Noorse architecten hertekenen Muntcentrum

Foto's: Immobel.

Immobel, Whitewood en DW Partners schreven in september vorig jaar een internationale architectuurwedstrijd uit met als inzet de herontwikkeling van het gebouw van 62.000 m² boven het winkelcentrum 'The Mint'. Vijf internationale architectenteams werden geselecteerd uit meer dan 50 inzendingen. De jury koos als winnaar het ontwerp van het Noorse bureau Snøhetta en het Belgische bureau Binst Architects.

De partners van deze grondige stadsrenovatie (geen nieuwbouw) willen het gebouw tegen 2024 transformeren tot een gemengd woon-, kantoor- en hotelcomplex.

De opdracht was verder om het gebouw een architecturale invulling te geven die aansluit bij de centrale ligging van het project. Ook is het de bedoeling het huidige gesloten karakter van het gebouw te veranderen om het te laten communiceren met zijn directe omgeving.Vijf internationale architectenteams (met in twee daarvan Belgische deelnemers) werden geselecteerd uit meer dan 50 inzendingen. Uit de diverse, stuk voor stuk voortreffelijke projecten, koos de jury voor het ontwerp van het Noorse bureau Snøhetta en het Belgische bureau Binst Architects.

Het winnende ontwerp onderscheidt zich door respect voor de architecturale waarde van het bestaande gebouw en de integratie in de stedelijke context. Voor de uitvoering van het project zullen Snøhetta en Binst Architects worden bijgestaan door de Brusselse architectenbureaus DDS en ADE.De jury was samengesteld uit afgevaardigden van het Brusselse Gewest, de stad Brussel, de Brusselse Bouwmeester, Immobel en Whitewood.

Immobel is de grootste beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar in België. De groep, die teruggaat tot 1863, is gespecialiseerd in vernieuwende grootstedelijke projecten. Whitewood treedt sinds 2008 op als een vastgoedmanager gespecialiseerd in de kantorenmarkt in België en Nederland.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'Het duurt te lang voor we kunnen starten met bouwen'

'Het duurt te lang voor we kunnen starten met bouwen'

Bouwkroniek start met een nieuwe reeks waarin we enkele CEO’s uit de Belgische bouwsector telkens dezelfde vijf vragen voorschotelen. CEO Davy Demuynck van projectontwikkelaar ION uit Waregem mag de spits afbijten.     Van welke[…]

ERA breidt uit naar Wallonië en Brussel

ERA breidt uit naar Wallonië en Brussel

Vastgoedmakelaars mogen niet meer op plaatsbezoek

Vastgoedmakelaars mogen niet meer op plaatsbezoek

Stijgende woningprijzen maken nieuwbouw interessanter

Stijgende woningprijzen maken nieuwbouw interessanter

Meer artikels