Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Belgische cementgroep CCB te koop

Het Duitse Heidelberg Cement heeft de Europese Commissie laten weten dat het de Compagnie des Ciments Belges (CCB) te koop zet. CCB is de Belgische tak van de Italiaanse Italcementi Group, die eerder door Heidelberg Cement werd overgenomen. CCB is een belangrijke producent van cement, granulaten (zand en grind) en stortklaar beton.

Druk van Europa

Heidelberg Cement is de tweede grootste cementgroep ter wereld en wilde de strategisch interessante Belgische cementfabriek eigenlijk helemaal niet verkopen. Dat gebeurt nu toch onder druk van Europa. Samen hebben Heidelberg Cement en Italcementi in België immers een marktaandeel van meer dan 50%. Als het Belgische luik van Italcementi wordt verkocht, zal Europa in principe geen bezwaar meer hebben tegen de overname, die Heidelberg Cement daardoor nu ook minder zal kosten.

De activiteiten van Italcementi in België omvatten een cementfabriek in Gaurain, drie Waalse steengroeves en negen betoncentrales. In juli vorig jaar betaalde Heidelberg Cement 3,7 miljard ' voor zijn Italiaanse sectorgenoot. Eerder al waren twee grote rivaliserende bedrijven, het Franse Lafarge en het Zwitserse Holcim, al gefuseerd, waardoor een zware concurrent ontstond. Heidelberg Cement zou ook overwegen zijn tegel- en baksteendivisie te verkopen of naar de beurs te brengen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Deinze: werken voor Torck-site gestart

Deinze: werken voor Torck-site gestart

Op de site van de oude fabriekspanden van Torck in de Ommegangstraat in Deinze is gestart met de grondwerken voor de bouw van 60 wooneenheden en een commerciële ruimte, een fietsenstalling en een ondergrondse parking. Reeds 20% van de[…]

20/04/2021 | Deinze
Nieuwe brug verbindt Brusselse Noordwijk met Thurn & Taxis

Nieuwe brug verbindt Brusselse Noordwijk met Thurn & Taxis

Vijf kandidaten voor bouw gemeentehuis Middelkerke

Vijf kandidaten voor bouw gemeentehuis Middelkerke

Bouw gestart van MVRDV's Mission Rock-toren in San Francisco

Bouw gestart van MVRDV's Mission Rock-toren in San Francisco