Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Belgische bedrijven vrezen voor eigen beveiliging

Gerelateerde onderwerpen :

Bijna negen op tien Belgische bedrijven (88%) vreest dat zijn informatiebeveiligingsinfrastructuur niet voldoet aan de behoeften van zijn onderneming. De helft denkt niet in staat te zijn om een gesoficisticeerde cyberaanval op te sporen. Om daar iets aan te doen, blijkt vooral geld nodig. Ongeveer 66% van de ondervraagde bedrijven stelt dat het budget voor informatiebeveiliging minstens met de helft zou moet verhogen om te volstaan. Dat blijkt uit een rondvraag van EY bij 56 firma's in België.

Bedrijven missen intern ook kennis. Bijna zes op de tien mist de bijdrage van een informatiebeveiligingsteam door gebrek aan de juiste werknemers. De helft van de ondervraagde firma's beschikt niet over een team dat focust op nieuwe technologie en meer dan vier op de tien ondernemingen heeft geen operationeel cybersecurityteam. 27% van de bedrijven voert geen analyses uit omtrent mogelijke cyberbedreigingen en 21% doet niet aan identiteits- en toegangsbeheer.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Elektrosector vraagt ook hinderpremie

Elektrosector vraagt ook hinderpremie

Nelectra, de federatie voor de elektrosector heeft Vlaams minister van Economie, Hilde Crevits gevraagd om de hinderpremie uit te breiden zodat ook elektro-installateurs er gebruik van kunnen maken. Ondernemers die actief zijn in de[…]

Geen zomerbouwstop aan de kust?

Geen zomerbouwstop aan de kust?

Bouwshops willen hinderpremie

Bouwshops willen hinderpremie

Vlaamse hinderpremie ook nodig voor de bouw

Vlaamse hinderpremie ook nodig voor de bouw

Meer artikels