Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Belgische 3D-specialist opent uitvalsbasis in Amsterdam

Belgische 3D-specialist opent uitvalsbasis in Amsterdam

Het Belgische Nanopixel, gespecialiseerd in high-end 3D-visuals en animaties opent een eerste buitenlandse vestiging in. Tegelijk lanceert het bedrijf uit Roeselare een nieuwe, innovatieve tool die het voor het eerst in ons land mogelijk maakt om al door een compleet afgewerkte nieuwbouwwoning te wandelen, nog vóór de eerste steen is gelegd.

Zowel de internationale uitbreiding als de innovatie komen niet toevallig. Steeds meer Belgische én Nederlandse huizenjagers willen hun toekomstige woning al in detail kunnen aanvoelen voor ze beslissen om te kopen. De trend lijkt ook een duidelijk gevolg van de viruscrisis, die ook de strijd om de nieuwbouwklant doet losbarsten.

Voor vele vastgoedspelers waren de voorbije weken niet bepaald een ‘wandeling in het park’. Bouwwerven werden noodgedwongen stilgelegd, projecten liepen vertraging op en potentiële kopers konden geen bezoek meer brengen aan toonzalen of kijkwoningen. Bovendien lijken nu ook heel wat gezinnen een afwachtende houding aan te nemen. Dat  zorgt voor hevige concurrentie bij projectontwikkelaars en makelaars om kandidaten binnen te halen die op plan willen kopen. Dat blijkt ook uit de grotere vraag naar 3D-visualisaties.
“De toegenomen vraag naar 3D-visuals in vastgoedland heeft voor een belangrijk stuk met de lockdown te maken. De voorbije twee maanden heeft de Belg een ongeziene digitale versnelling gemaakt. Van online winkelen en aperitieven over videoconferenties tot skypen: iedereen kan het nu en doet het bijna de klok rond”, zegt Dietrich De Blander, CEO van Nanopixel
Ook de vastgoedsector is niet ontsnapt aan die digitale acceleratie. Vele Belgen willen vastgoedprojecten nu eerst beter en gedetailleerder verkennen vanuit hun huiskamer. Dit omdat ze minder snel een bezoek overwegen aan het verkoopkantoor. Die omslag is wellicht niet meer terug te draaien.

Innovatieve tool

Heel wat vastgoedmakelaars maken al een tijdje gebruik van VR-rondleidingen in bestaande huizen. Door de lockdown zijn die ‘360 graden wandelingen’ nu bijna een standaard service geworden voor elke te verkopen woning. Maar voor projectontwikkelaars is zo’n rondleiding echter moeilijk, omdat zij voornamelijk panden moeten verkopen die nog niet bestaan. Daarom ontwikkelde Nanopixel vernieuwende 3D-technologie die dat obstakel opruimt.
 
“Dankzij onze nieuwe tool Walkin kan je doorheen een volledig afgewerkt pand wandelen. Dat is mogelijk omdat we erin geslaagd zijn het fotorealisme van zogeheten ‘renders’ te combineren met de volledige bewegingsvrijheid die een virtual reality-rondleiding te bieden heeft. Walkin is zeer intuïtief opgebouwd, gemakkelijk in gebruik en werkt op alle toestellen die je in huis kan hebben: van laptops en tablets tot smartphones. Eenmaal je in zo’n woning staat, zou je zweren dat het écht is”, vertelt Dietrich De Blander.
VDD Project Development is één van de eerste projectontwikkelaars die de Walkin-technologie al heeft toegepast, in haar nieuwe project ‘Weylerkazerne’ in hun thuissstad Brugge.
 
“Door de coronaproblematiek willen vele kandidaat-kopers in hun veilige thuisomgeving blijven, maar tegelijk een nieuwe woonst kunnen aanvoelen. Met de nieuwe tool kunnen we nu ook woningen die nog niet klaar zijn toch écht laten spreken. Zo krijgen klanten een veel realistischer beeld van het uitzicht dat ze zullen genieten, kunnen ze de hoogte van een plafond correcter inschatten, vlot van de ene kamer naar de andere lopen, de ruimte en de ‘look and feel’ van het salon voelen, enz. Een totaalbeleving zeg maar”, aldus Thibaut De Vos, managing partner van VDD Project Development.

Buitenland

De vraag vanuit de vastgoedsector naar high-end 3D-visuals en andere technologische verkooptools is momenteel niet alleen groot in ons land, maar ook in Nederland, zo blijkt. Daarom heeft Nanopixel beslist om nu ook de sprong te wagen om een kantoor in Amsterdam openen.
 
“De vraag naar onze technologie is in onder andere de Nederlandse vastgoedsector bijzonder hoog. 3D-visuals, animaties en showreal zijn bij onze noorderburen al een heel gangbare praktijk. Omdat we met Walkin nu een tool hebben ontwikkeld die elke concurrentie op de Europese markt aankan en de nieuwbouwmarkt in Nederland stevig standhoudt, was het voor ons logische stap om uit te breiden naar Amsterdam. Over drie jaar willen we marktleider in Nederland zijn”, zegt Dietrich De Blander.
 
Nanopixel heeft bovendien de ambitie om ook elders in Europa te groeien en wil zelfs Europees marktleider in hun sector worden. Nu al heeft het bedrijf heel wat projecten lopen in onder andere Luxemburg, Zwitserland en Saoedi-Arabië. De groei moet ervoor zorgen dat de omzet over drie jaar verdubbeld is. Momenteel telt de Roeselaarse onderneming 55 medewerkers, in 2023 moeten dat er 100 zijn.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stimuleringsprijs voor innovatieve woonideeën

Stimuleringsprijs voor innovatieve woonideeën

Met de nieuwe Woonidee-award, kortweg WOAW, lanceert de provincie Antwerpen een oproep in de richting van laatstejaarsstudenten en jonge professionals om met innovatieve ideeën vorm te geven aan het wonen van morgen. Het kan gaan om een[…]

We Invest trekt naar Frankrijk

We Invest trekt naar Frankrijk

Ehias en Sobradis richten eerste verhuurfonds op

Ehias en Sobradis richten eerste verhuurfonds op

Studieopdracht voor sociale woonwijk Siegelsmarkt in Tongeren

Studieopdracht voor sociale woonwijk Siegelsmarkt in Tongeren

Meer artikels