Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Belgisch Solar Team wordt wereldkampioen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Belgisch Solar Team wordt wereldkampioen

Het Belgische Solar Team heeft de World Solar Challenge 2019 in Australië gewonnen, een wedstrijd waarbij met een zelfgebouwde wagen op zonne-energie op enkele dagen tijd 3.021 km wordt gereden. De start is in de noordelijke stad Darwin en de wedstrijd gaat via Alice Springs naar de zuidelijke stad Adelaide. Er namen 46 teams uit 23 verschillende landen deel. 
Het achterliggende doel van deze wedstrijd is om het onderzoek aan op zonne-energie aangedreven auto's te promoten. Het studententeam van de Leuvense Groep T heeft vijftien maanden gewerkt aan de BluePoint, de zonnewagen waarmee ze deelnamen. Het was geen gemakkelijke race. Twee teams vlogen van de baan door een grote windvlaag. De voormalige wereldkampioen moest stoppen door een wagenbrand.
 
 
Eerder deze week werd al duidelijk dat het een nek-aan-nek race zou worden. Tijdens de voorlaatste racedag konden de Belgen dankzij een slimme racestrategie hun tijdsverschil van 43 minuten zo goed als wegwerken. Met slechts 2 minuten en 27 seconden achterstand begonnen de studenten aan de laatste racedag. Het team nam ongeveer 250 kilometer voor de finish de eerste plaats in. 
 
 
Bij deze editie was het wel opmerkelijk hoe lang de topteams in elkaars buurt bleven. Andere jaren was de afstand tussen de teams na de tweede racedag al erg groot. Dat deze editie van het Wereldkampioenschap zo spannend was komt doordat de verschillende zonnewagens zeer sterk op elkaar lijken en de strategie van de teams gelijkaardig was. Daardoor moesten de teams hun wagen tot de limiet drijven. Enkele teams gingen ook over deze limiet, wat zware gevolgen had. Door de vele testkilometers van de BluePoint, wist het Agoria Solar Team exact hoe ver ze konden gaan en konden ze op die manier als eerste de finishlijn in Darwin bereiken.
 
 
“We hebben ditmaal gefocust op de betrouwbaarheid en afwerking van de wagen en dat loonde in deze race. Het is echt een ongelooflijk gevoel om hier nu als wereldkampioen aan de finishlijn te staan”, vertellen Willem-Jan Claes, teamleider van het Agoria Solar Team en piloot Nelis Geurts.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vastgoedsector verzet alle netwerkevenementen naar 2021

Vastgoedsector verzet alle netwerkevenementen naar 2021

Alle belangrijke netwerkmomenten voor de Belgische vastgoedsector zijn uitgesteld tot volgend jaar. Realty in Knokke, We Are Realty in Brussel, Real.Gent en Mipim in Cannes kregen vanwege de viruscrisis allen een nieuwe datum in 2021. De[…]

10/04/2020 | ImmoEvenementen
UPDATE: Nieuwe data bouwgerelateerde beurzen en evenementen

UPDATE: Nieuwe data bouwgerelateerde beurzen en evenementen

UPDATE: Asfalt- en bitumendag uitgesteld naar 30 september

UPDATE: Asfalt- en bitumendag uitgesteld naar 30 september

Batibouw: mooi resultaat ondanks coronacrisis

Batibouw: mooi resultaat ondanks coronacrisis

Meer artikels