Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Belgen op huizen­jacht tijdens buitenlandse vakantie

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Belgen op huizen­jacht tijdens buitenlandse vakantie

© ©Blacky - stock.adobe.com

Tijdens de voorbije zomervakantie zijn onze landgenoten massaal op zoek gegaan naar een woning in het buitenland. In juli en augustus stuurden Belgen die in Italië, Spanje of Frankrijk verbleven samen tienduizenden mailtjes naar hun vastgoedmakelaar omdat ze interesse hadden in een pand dat in de buurt van hun vakantieadres te koop stond. Dat kon vastgoedplatform Immovlan opmaken uit een marktanalyse van de voorbije zomer.

Meer dan zes op de tien Belgen hebben de voorbije zomermaanden hun vakantie doorgebracht in het buitenland. Behalve genieten van een goed boek, een heerlijke cocktail of lekker eten waren opvallend veel landgenoten ook actief op hun laptop of tablet, zoekend naar een ideale buitenlandse  woning.  Voor enkele tienduizenden vakantiegangers werd de interesse al zo concreet dat ze reeds vanuit het buitenland de makelaar contacteerden en meteen een afspraak maakten voor een bezichtiging. Uit de analyse van Immovlan bleek dat de meeste aanvragen kwamen van Belgen die met vakantie waren in Italië, Spanje, Duitsland, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk.

“Dat zoveel Belgen tijdens hun reis online gaan en tijdens hun vakantie op huizenjacht gaan, is niet alleen te verklaren door gratis wifi in hotels en het toegenomen gebruik van tablets en smartphones. Het is blijkbaar ook een kwestie van ‘eindelijk tijd hebben’. Meer dan vroeger merken we dat heel wat Belgen het doorgaans gewoon te druk hebben om op zoek te gaan naar hun droomwoning in het buitenland Maar eenmaal op reis vinden ze na enkele dagen zalig nietsdoen wel de tijd om alles eens rustig te bekijken, panden te vergelijken, concreet afspraken te maken of extra informatie op te vragen”, zegt Eric Spitzer, ceo van Immovlan.

Groter aanbod

Drukke werkweken zijn echter niet de enige reden waarom de Belgen steeds vaker ook op reis online op zoek gaan naar panden. Tijdens de zomer is het aanbod aan huizen, appartementen en villa’s de jongste jaren ook iets groter dan normaal. Dat komt omdat ook verkopers dan meer tijd vinden om zich bezig te houden met de verkoop van hun woonst.

“Het aanbod aan panden was deze zomer bijzonder groot en dat laat zich sowieso voelen. Maar de druk van de licht stijgende prijzen én rente speelt ook mee. Tijdens hun vakantie hebben mensen de tijd om na te denken en dan komt plots het besef dat ze niet mogen wachten. Sommige huizenjagers vrezen dan dat ze achter het net zullen vissen als ze niet tijdens hun vakantie al op zoek gaan”, besluit Eric Spitzer.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwsector is hard geraakt, maar herstelt goed na eerste lockdown

Bouwsector is hard geraakt, maar herstelt goed na eerste lockdown

Tijdens de eerste lockdown, nu bijna een jaar geleden, verloor een gemiddeld bedrijf in de bouwsector liefst 45% van de omzet. Dat is bijzonder veel, want een gemiddeld Belgisch bedrijf speelde in die periode ‘slechts’ 33% van de[…]

Dijledal Leuven heeft meer dan 400 woningen in de pijplijn

Dijledal Leuven heeft meer dan 400 woningen in de pijplijn

BGHM: eerste oproep voor aankoop van meer dan 650 woningen

BGHM: eerste oproep voor aankoop van meer dan 650 woningen

Belgisch-Nederlandse joint venture investeert 280 miljoen € in nieuwbouw voor verhuur

Belgisch-Nederlandse joint venture investeert 280 miljoen € in nieuwbouw voor verhuur

Meer artikels