Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Belgen op huizen­jacht tijdens buitenlandse vakantie

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Belgen op huizen­jacht tijdens buitenlandse vakantie

© ©Blacky - stock.adobe.com

Tijdens de voorbije zomervakantie zijn onze landgenoten massaal op zoek gegaan naar een woning in het buitenland. In juli en augustus stuurden Belgen die in Italië, Spanje of Frankrijk verbleven samen tienduizenden mailtjes naar hun vastgoedmakelaar omdat ze interesse hadden in een pand dat in de buurt van hun vakantieadres te koop stond. Dat kon vastgoedplatform Immovlan opmaken uit een marktanalyse van de voorbije zomer.

Meer dan zes op de tien Belgen hebben de voorbije zomermaanden hun vakantie doorgebracht in het buitenland. Behalve genieten van een goed boek, een heerlijke cocktail of lekker eten waren opvallend veel landgenoten ook actief op hun laptop of tablet, zoekend naar een ideale buitenlandse  woning.  Voor enkele tienduizenden vakantiegangers werd de interesse al zo concreet dat ze reeds vanuit het buitenland de makelaar contacteerden en meteen een afspraak maakten voor een bezichtiging. Uit de analyse van Immovlan bleek dat de meeste aanvragen kwamen van Belgen die met vakantie waren in Italië, Spanje, Duitsland, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk.

“Dat zoveel Belgen tijdens hun reis online gaan en tijdens hun vakantie op huizenjacht gaan, is niet alleen te verklaren door gratis wifi in hotels en het toegenomen gebruik van tablets en smartphones. Het is blijkbaar ook een kwestie van ‘eindelijk tijd hebben’. Meer dan vroeger merken we dat heel wat Belgen het doorgaans gewoon te druk hebben om op zoek te gaan naar hun droomwoning in het buitenland Maar eenmaal op reis vinden ze na enkele dagen zalig nietsdoen wel de tijd om alles eens rustig te bekijken, panden te vergelijken, concreet afspraken te maken of extra informatie op te vragen”, zegt Eric Spitzer, ceo van Immovlan.

Groter aanbod

Drukke werkweken zijn echter niet de enige reden waarom de Belgen steeds vaker ook op reis online op zoek gaan naar panden. Tijdens de zomer is het aanbod aan huizen, appartementen en villa’s de jongste jaren ook iets groter dan normaal. Dat komt omdat ook verkopers dan meer tijd vinden om zich bezig te houden met de verkoop van hun woonst.

“Het aanbod aan panden was deze zomer bijzonder groot en dat laat zich sowieso voelen. Maar de druk van de licht stijgende prijzen én rente speelt ook mee. Tijdens hun vakantie hebben mensen de tijd om na te denken en dan komt plots het besef dat ze niet mogen wachten. Sommige huizenjagers vrezen dan dat ze achter het net zullen vissen als ze niet tijdens hun vakantie al op zoek gaan”, besluit Eric Spitzer.

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Automatisatie van logistiek resulteert in nieuwe standaard voor gebouwen

Automatisatie van logistiek resulteert in nieuwe standaard voor gebouwen

In de belangrijkste logistieke knooppunten in Duitsland en Scandinavië wordt al langer ingezet op automatisatie. Ook in België groeit de trend om logistiek te automatiseren, al dan niet met de  inzet van robots voor eenvoudige en[…]

Bossuyt Vastgoed kiest na 30 jaar voor eerste project in Brugge

Bossuyt Vastgoed kiest na 30 jaar voor eerste project in Brugge

Vlaamse 65-plussers willen verhuizen, maar doen het niet

Vlaamse 65-plussers willen verhuizen, maar doen het niet

De Manège wordt eerste wooncommunity in Sint-Truiden

De Manège wordt eerste wooncommunity in Sint-Truiden

Meer artikels