Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Belgen blijven ondanks viruscrisis zoeken naar nieuwe huizen

Gerelateerde onderwerpen :

,
Belgen blijven ondanks viruscrisis zoeken naar nieuwe huizen

Foto's: Heylen Vastgoed.

De viruscrisis heeft de zoektocht naar nieuwe huizen niet gestopt. De makelaars van Heylen Vastgoed moeten zelfs al met wachtlijsten werken om toekomstige huisbezoeken in te plannen en zien de trafiek op hun website sterk stijgen.

Nochtans krijgt ook de vastgoedsector door de viruscrisis te maken met problemen. Zo kunnen huizenjagers hun droomwoning niet meer bezoeken, wordt het steeds moeilijker om verkopen rond te krijgen en zien veel makelaars zich genoodzaakt om beroep te doen op een hinderpremie nu hun zakencijfer een flinke deuk oploopt.

Toch zijn er ook hoopvolle signalen te merken. Zo maken de makelaars van Heylen Vastgoed zich klaar voor de rush die zij na de crisis voorzien. Meer zelfs: de telefoontjes en mails komen sinds begin deze week weer volop binnen, de trafiek op de website is met meer dan 25% gestegen tegenover vorige week en er worden wachtlijsten aangelegd met kandidaten die panden willen bezoeken als de crisis voorbij is.“De interesse naar vastgoed draait weer op volle toeren. Veel mensen zitten momenteel thuis, hebben meer tijd en maken van die gelegenheid blijkbaar gebruik om online op zoek te gaan naar een geschikte woning. We hebben letterlijk wachtlijsten voor bepaalde panden, met geïnteresseerden die in pole-position staan voor wanneer ze het pand kunnen bezoeken. We verwachten dus na deze coronacrisis een stevige inhaalbeweging en gaan zelfs op zoek naar extra makelaars", zegt Cedric Vanhencxthoven, zaakvoerder van Heylen Vastgoed.

Hoewel het technisch gezien wel mogelijk is om een verkoop digitaal af te ronden, zien vele huizenjagers het nog niet zitten om vastgoed te kopen zonder de woning effectief fysiek bezocht te hebben. Ook Heylen Vastgoed werkt al enige tijd met de mogelijkheid om digitaal een compromis te ondertekenen.Door de lage rentes bij de banken blijft het voor huizenjagers interessant om een woning te kopen. Daarnaast geeft de vastgoedexpert ook aan dat vastgoed - door de harde klap die de beurzen momenteel kennen - nog aantrekkelijker is geworden voor investeerders. Dit zien zij aan de grotere interesse in opbrengsteigendommen en nieuwbouwappartementen.

“Wij hebben vertrouwen in de toekomst van de vastgoedmarkt omdat wonen een primaire behoefte blijft en er momenteel veel vraag en weinig aanbod is. Daarnaast staat de rente nog steeds enorm laag, waardoor mensen steeds vaker kijken naar de aankoop van een woning", besluit Yves Vervliet, salesmanager bij Heylen Vastgoed.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stijgende woningprijzen maken nieuwbouw interessanter

Stijgende woningprijzen maken nieuwbouw interessanter

Nu de prijzen van huizen stijgen wordt nieuwbouw steeds interessanter. De renovatiekost van een bestaande woning loopt immers al gauw op tot 120.000 €, meldt de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB).   Vastgoedprijzen zijn in de loop van dit[…]

Quares Student Housing wil uitbreiden naar Leuven

Quares Student Housing wil uitbreiden naar Leuven

Interesse investeerders richt zich nu vooral op nieuwbouwwoningen

Interesse investeerders richt zich nu vooral op nieuwbouwwoningen

Vastgoedgroep Artenys wordt Sankt

Vastgoedgroep Artenys wordt Sankt

Meer artikels