Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bekaertsite in Zwevegem

Gerelateerde onderwerpen :

Op de voormalige Bekaertsite in het centrum van Zwevegem begint volgend jaar de eerste fase van het project Leanderhof dat bestaat uit een nieuwe groene ­woon-, werk- en winkelzone. Projectontwikkelaar Vanhaerents zal een mix realiseren van 270 huizen en appartementen, ondergrondse parkings, gemeenschapsvoorzieningen, commerciële ruimtes, veel groene openbare ruimte en de vervolmaking van het Guldensporenfietspad. Daarnaast zullen tevens 47 assistentiewoningen worden gerealiseerd in een gebouw dat drempelvrij en rolstoeltoegankelijk is.

Saneringswerken

De site van 6,7 ha is gelegen tussen de Otegemstraat, Bekaertstraat, Deerlijkstraat en de oude spoorwegbedding. De saneringswerken zijn aan de gang. De volledige sanering van de terreinen zal ongeveer een jaar in beslag nemen en gebeurt door het gespecialiseerde bedrijf DEC. Zodra de zwaarst vervuilde kernen uitgegraven zijn, zal de grond behandeld worden en kan het grondwater worden gereinigd. In een volgende fase zal het terrein genivelleerd worden zodat propere grond kan aangevoerd worden.

Eerste bewoners

Na afloop van de sanering start in het voorjaar van 2016 de eerste fase van de werkzaamheden. De lancering van de verkoop voor deze eerste fase is dit najaar gepland. In de zomer van 2017 zal Leanderhof zijn eerste bewoners verwelkomen. Tegen dan is tevens de oplevering van de commerciële ruimtes, de assistentiewoningen en de eerste parkappartementen voorzien.

De naam van de toekomstige woonwijk is afkomstig van Leon Leander Bekaert, die in 1880 Bekaert oprichtte. Dit bedrijf heeft gedurende vele jaren enorme werkgelegenheid gecreëerd en zette op die manier de gemeente Zwevegem op de kaart.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

De Regie der Gebouwen heeft vier consortia geselecteerd die nu concrete voorstellen voor de bouw van de toekomstige gevangenis van Vresse-Sur-Semois kunnen uitwerken. Zij kregen zopas het performantiebestek overhandigd, evenals de andere[…]

Dijledal Leuven voltooit renovatie woonblok in Waterleidingstraat

Dijledal Leuven voltooit renovatie woonblok in Waterleidingstraat

Vier kandidaat-bouwers voor gevangenis Leopoldsburg

Vier kandidaat-bouwers voor gevangenis Leopoldsburg

Antwerpse woonzorgcampus wordt hotel

Antwerpse woonzorgcampus wordt hotel

Meer artikels