Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Befimmo renoveert met SPIE Brederode Corner

Gerelateerde onderwerpen :

Befimmo renoveert met SPIE Brederode Corner

SPIE Belgium is aangeduid voor de grondige renovatie van het kantoorgebouw 'Brederode Corner' in één van de Brusselse winkelstraten. De werkzaamheden worden geleid door Befimmo, vastgoedspecialist in kantoorgebouwen.

Befimmo startte in april 2018 met de grondige renovatie van Brederode Corner. Na de werkzaamheden nemen enkele belangrijke huurders hun intrek in dit gebouw op wandelafstand van het koninklijk paleis en de belangrijkste culturele en historische bezienswaardigheden van de hoofdstad. SPIE Belgium neemt het hele gebouw van meer dan 6.500 m2 onder handen en richt zich daarbij vooral op de hvac, de elektriciteit, het sanitair en de automatisering van het branddetectiesysteem.

Omdat het gebouw al over een jaar opgeleverd moet worden zet SPIE Belgium liefst dertig arbeidskrachten (ingenieurs, technische en administratieve medewerkers) in voor dit multitechnische project. De groep zal ook BIM-maquettes maken, die de bouwwerken vlotter moeten doen verlopen en de partners helpen om informatie uit te wisselen.

De werkzaamheden die SPIE Belgium in Brederode Corner uitvoert, moeten voldoen aan de BREEAM-normen, de meest gebruikte standaard voor ecologische prestaties van kantoorgebouwen. Voor dit gebouw mikt Befimmo op een 'Excellent'-certificaat van BREEAM.

“Onze teams hebben goed geluisterd naar wat Befimmo wil, zodat we daar perfect op kunnen inspelen. Aan die service hebben we deze multitechnische opdracht te danken. Dat we één aanspreekpunt voor alle werkzaamheden bieden, gaf mee de doorslag", beseft Christophe Castiaux, Senior Business Development Manager bij SPIE Belgium.

Volgens Sandra Gottcheiner, manager van de afdeling Building Systems bij SPIE Belgium, willen klanten in de vastgoedsector de huurders van hun kantoren vooral voldoende comfort, flexibiliteit en moderne voorzieningen bieden. "Om die uitdaging tot een goed einde te brengen werkt SPIE nauw samen met zijn klanten. Onze teams ontfermen zich over alle technische aspecten, waaronder ook de ecologische prestaties van de gebouwen en het datamanagement", signaleert ze.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Boskalis laat baggerschip varen op oud frituurvet

Boskalis laat baggerschip varen op oud frituurvet

Het Nederlandse Boskalis, actief in o.m. baggeren en waterbouw, laat het schip Willem van Oranje naar eigen zeggen als eerste baggerschip ter wereld opereren op 100% bio-stookolie. Deze zwavelvrije duurzame residuale brandstof is vervaardigd uit[…]

Willy Naessens krijgt onderscheiding

Willy Naessens krijgt onderscheiding

SUMI wint prijs voor politiebureau Kortrijk

SUMI wint prijs voor politiebureau Kortrijk

Studiebureau Jonckheere wint Liantis Award

Studiebureau Jonckheere wint Liantis Award

Meer artikels