Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bedrijven worden soepeler inzake diplomavereisten

Gerelateerde onderwerpen :

,
Bedrijven worden soepeler inzake diplomavereisten

Drie op de vier werkgevers zeggen dat ze moeilijk nieuwe werknemers vinden. Daarom zijn ze steeds vaker bereid om ook sollicitanten uit te nodigen die niet het vereiste diploma hebben. Voor het merendeel van de werkgevers is het voldoende dat kandidaten aan 60 tot 80% van de profieleisen beantwoorden. Acht op de tien werkgevers wil die potentiële werknemers ook een extra opleiding aanbieden. Dat blijkt uit een marktonderzoek dat Made in en Jobat lieten uitvoeren.

De voornaamste conclusie van het onderzoek: werknemers laten zich te snel afschrikken door de diploma- en profielvereisten in vacatures, terwijl die voorzichtigheid onterecht is, want werkgevers zijn bereid om veel door de vingers te zien om gewoon maar mensen te kùnnen vinden. 
 
Zowat de helft van de werknemers denkt dat solliciteren geen zin heeft als ze niet het vereiste diploma hebben voor een bepaalde vacature. Tegelijk tonen werknemers zich ook kritisch: minder dan de helft komt interessante vacatures tegen. Dat kan te maken hebben met de manier waarop bedrijven hun jobadvertenties en profieleisen opstellen.
 
Meer dan acht op de tien werknemers zullen stappen ondernemen als ze elders meer kunnen verdienen. Ruim de helft zegt meer info over de aanbieding te zullen inwinnen, 13% wil meteen op de aanbieding ingaan en 15% wil ze gebruiken om met de eigen werkgever te onderhandelen over het loon. Werkgevers onderschatten de intenties van hun personeel: slechts 38% denkt dat hun werknemers info zullen inwinnen over die andere jobaanbieding.
 
Werkgevers onderschatten tevens het belang dat werknemers hechten aan loon, vakantiedagen en jobvoordelen. Werknemers geven duidelijk aan waar hun prioriteiten liggen en welke zaken zij het meest belangrijk vinden bij een werkgever. Dat zijn: een goede ligging van het bedrijf qua woon-werkverkeer (49%), een aantrekkelijk loon en bijkomende voordelen (40%), een prettige werksfeer en interessante jobinhoud (allebei 40%). 
 
Maar werkgevers schatten dat anders in. Zij denken potentiële kandidaten het meest te overtuigen met werkzekerheid (34%) en veel minder met een aantrekkelijk loon (23%) en voldoende vakantiedagen (17%). Werknemers geven zelfs aan een aantrekkelijk loon belangrijker te vinden dan toffe collega’s, net zoals ze liever veel vakantiedagen hebben dan veel teamactiviteiten. De werkgever denkt het omgekeerde. Ook opvallend: een flexibele werkregeling (70%) schatten beiden belangrijker in dan een bedrijfswagen (21%).
 
Op het vlak van thuiswerken vinden werkgevers en werknemers elkaar qua verwachtingen. Een derde van de bevraagde bedrijven kan geen thuiswerk aanbieden, eveneens een derde laat twee tot drie dagen thuiswerk per week toe. De leeftijdscategorie met schoolgaande kinderen (30-49 jaar) hecht het meest belang aan thuiswerk.
 
Opvallend is wel dat meer werknemers zichzelf thuis productiever vinden (39%) dan op kantoor (16%), zeker in grote bedrijven. Werkgevers zien die productiviteitsbonus van thuiswerk veel minder: zij denken dat hun personeel even productief (40%) of thuis minder productief (27%) is. Zes op tien werkgevers zou een anderstalige aannemen in zijn bedrijf. Grote bedrijven zijn iets meer geneigd om dit te doen. Bijna acht op de tien werknemers vinden het echter belangrijk om dezelfde moedertaal te spreken als hun collega’s.
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Word jij onze collega ? Bouwkroniek breidt verder uit...

Word jij onze collega ? Bouwkroniek breidt verder uit...

en zoekt een WEBREDACTEUR én een REDACTIEMEDEWERKER Ben jij of ken jij het juiste profiel ? Stuur je gegevens naar redactie@bouwkroniek.be Gezien onze continue groei zijn we vaak op zoek naar nieuwe getalenteerde en gedreven medewerkers[…]

15/11/2022 | Vacatures EBP
Werkzoekenden trekken op bouwsafari in de regio Leuven

Werkzoekenden trekken op bouwsafari in de regio Leuven

Vind de juiste kandidaat voor jouw vacature. Plaats hier jouw bouwvacature !

Vind de juiste kandidaat voor jouw vacature. Plaats hier jouw bouwvacature !

Tekort aan ingenieurs wordt stilaan een probleem

Tekort aan ingenieurs wordt stilaan een probleem

Meer artikels