Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Batibouw verrast met tuinkamer, deals en Dag van de Architect

Gerelateerde onderwerpen :

Batibouw verrast met tuinkamer, deals en Dag van de Architect

Batibouw stelt dit jaar met de tuinkamer en de Dag van de Architect een aantal nieuwe concepten voor. Zoals de naam al doet vermoeden, is het concept 'tuinkamer' een buitenkamer waar men kan genieten van een groene omgeving. Bezoekers kunnen zich straks in Paleis 1 van Brussels Expo laten inspireren over de inrichting en afwerking van hun eigen tuin(kamer). Samen met tuinarchitecten en -aannemers kunnen ze op zoek gaan naar de tuinkamer die het best bij hun persoonlijkheid aansluit.

Geïnteresseerden kunnen worden doorverwezen naar vier tuinkamers met elk hun eigen thema: de lekkere tuinkamer, de happy tuinkamer, de groene tuinkamer en de luxe tuinkamer.

Dag van de Architect

Batibouw zal op vrijdag 26 februari van 8 tot 10 u. de deuren openen voor architecten. Op een selectie van stands wordt een ontbijt aangeboden aan architecten. De deelnemende exposanten zullen te herkennen zijn aan een Architectenlabel. Behalve de stand van de Orde van Architecten in de patio, het adviespaleis waar ook Bouwkroniek zijn stand heeft, voorziet Batibouw nog een architectenlounge, waar architecten hun bezoek rustig kunnen voorbereiden.

De nieuwigheden komen uit de koker van het nieuwe Batibouw-team. Het management van Deficom, Pierre Hermant en Philippe Lhomme, stelden eerder Jan Jughmans aan tot algemeen directeur en Peter Coun tot marketingdirecteur.

Deals

De nieuwe Batibouw Deals beantwoorden volgens de organisatoren duidelijk aan een door bezoekers vaak gestelde vraag: welke kortingen bieden exposanten zoal aan op Batibouw' Wie het antwoord wil kennen zal in aanloop van de beurs kunnen surfen naar www.batibouw.be en kunnen doorklikken op 'Batibouw Deals'. Op Batibouw zelf wordt aan de ingang een handig chequeboekje uitgedeeld, waarin deze kortingen nog eens te vinden zijn, handig gerangschikt per paleis.

Build-IT

Behalve de nieuwigheden zijn er ook klassiekers zoals Build-IT, het volgens Batibouw enige platform voor ict-diensten die zich op de bouwsector richten. Dit onderdeel van Batibouw ontwikkelde in de loop der jaren een sterke eigen identiteit. Het is een echte beurs-in-een-beurs, die een specifieke, maar tegelijkertijd ook steeds uitgebreidere doelgroep aanspreekt. Op 25 en 26 februari 2016 kan de professionele bezoeker die een Batibouw-ticket heeft Build-IT gratis bezoeken.

Belgian Building Awards

Een aantal klassiekers werd geschrapt, zoals bv. de Belgian Building Awards. Die worden voortaan niet langer uitgereikt tijdens de beurs, maar in oktober 2016. Ook nieuw: wie na 16 uur de beurs nog wil bezoeken, betaalt slechts 7 '. Dit jaar kunnen bezoekers naar Batibouw komen tijdens twee nocturnes. Op dinsdag 1 en donderdag 3 maart blijft de beurs open tot 22 u. Wie tijdens deze twee dagen na 18 u. een bezoek brengt aan de beurs, betaalt slechts 7 '.

Voor de professionele bezoeker verandert er weinig. Hij of zij registreert zich voor op voorhand als professionele bezoeker en stopt zijn uitgeprinte pdf in de op de beurs aangeboden badgehouder. De dagen die voorbehouden zijn voor professionele bezoekers zijn donderdag 25 en 26 februari. Als ze zich tussen het 'gewone' beurspubliek willen mengen, hebben ze daarvoor de tijd tot zondag 6 maart. Een toegangsticket voor de professionele dagen kost 40 '. Leden van Bouwunie, de Confederatie Bouw en de Orde van Architecten krijgen een badge die hen toegang verschaft op donderdag 25 én vrijdag 26 februari of, indien de badge niet tijdens de professionele dagen wordt gebruikt, één publieksdag naar keuze. Overige professionelen krijgen veelal hun tickets via hun vaste leverancier.

App

Bezoekers kunnen niet alleen op de website terecht om hun beursbezoek voor te bereiden. Via de gratis Batibouw-applicatie kan men het beursplan van Brussels Expo, de catalogus en nog veel meer raadplegen. Voorts vind je alle informatie op www.batibouw.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Matexpo rekent op een 'normale' editie

Matexpo rekent op een 'normale' editie

De vakbeurzensector ligt al meer dan een jaar zo goed als volledig stil en ook dit voorjaar is de beurskalender akelig leeg. Eén van de eerste vakbeurzen voor de bouwsector wordt waarschijnlijk materieelvakbeurs Matexpo in Kortrijk, van 8[…]

22/04/2021 | BouwmaterieelMaterieel
De professionele beurzen Installpro en Probuild zijn terug

Publireportage

De professionele beurzen Installpro en Probuild zijn terug

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Techni-Mat legt stevige basis voor tweede editie

Techni-Mat legt stevige basis voor tweede editie

Meer artikels