Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Batibouw: mooi resultaat ondanks coronacrisis

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Batibouw: mooi resultaat ondanks coronacrisis

Foto: FISA

Batibouw sloot zondagavond de deuren met afgerond 187.000 bezoekers op de teller. De vernieuwde editie kon op heel wat enthousiasme rekenen van zowel bezoekers als exposanten. De beurs lag volgens de organisatoren zelfs op koers voor een lichte stijging van het aantal bezoekers, maar de invloed van de Coronacrisis werd uiteindelijk toch voelbaar, vooral in het laatste weekend.

Tot de editie van 2016 lokte Batibouw vlot 300.000 bezoekers. Daarna werd dat aantal steeds moeilijker te benaderen. Vorig jaar bezochten 257.000 geïnteresseerden de bouw- en verbouwbeurs in Brussels Expo. Voor de editie van dit jaar werd grondig gesleuteld aan de formule. "Aan die bijzondere omstandigheden van het Coronavirus konden we weinig veranderen”, stelt Frédéric François, algemeen directeur van Batibouw-organisator FISA. Toch onthoudt hij vooral de positieve signalen. “Op woensdagavond lag het totale aantal bezoekers nog een procent hoger dan vorig jaar. We zagen toen volop het effect van een aantal belangrijke aanpassingen die we dit jaar aan de beurs hebben gemaakt."

Zo werd de duur van de beurs ingekort van elf naar negen dagen. Voor de professionals was er een nieuwe formule met afzonderlijke vakbeurzen op woensdag en vrijdag. Ook aan de openingsuren werd gesleuteld. Tijdens de week startte de beurs pas rond de middag en bleef ze langer open. Zo werd het bezoekers makkelijker gemaakt om Batibouw na het werk te bezoeken.

"De editie van dit jaar was een succes voor ons”, zegt Yves Sottiaux, commercieel directeur bij Velux. “De aanpassing van de openingsuren werd geapprecieerd door zowel de bezoekers als onze medewerkers. De bezoekers kwamen goed geïnformeerd en met een duidelijk doel voor ogen naar onze stand. Batibouw moet op dit spoor verdergaan." Ook voor Geert Standaert, directeur bij Viessmann, was Batibouw een geslaagde editie. "Vooral het openingsweekend van de beurs was heel succesvol, we hadden meteen honderden interessante leads, maar ook daarna bleven we heel wat geïnformeerde bezoekers op onze stand ontvangen."  
“Batibouw is een unieke beurs in Europa, waarbij alle bouw- en verbouwsectoren aanwezig zijn”, onderstreept Damien Vanden Dael, afgevaardigd bestuurder bij FACQ. “Wij gebruiken het volop als een platform om de bezoekers te inspireren. De aanpassingen aan de beurs, met meer focus op beleving en minder beursdagen zien wij als een heel positieve evolutie. We rekenen erop dat in 2021 op hetzelfde inspirerende elan wordt verdergegaan.”
 
Philippe Lhomme, voorzitter van FISA, kondigt de komst aan van Frédéric Devos, huidig marketing manager bij Hansgrohe België. Hij zal bij FISA de rol vervullen van directeur van de beurs Batibouw, onder de supervisie van Frédéric François, algemeen directeur van alle door FISA georganiseerde beurzen.

De volgende editie van Batibouw wordt georganiseerd van 27 februari 2021 tot en met 7 maart 2021.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Belg is klaar voor nieuwe woonvormen en slimme technieken

Belg is klaar voor nieuwe woonvormen en slimme technieken

De voorkeur van de Belg gaat nog steeds uit naar een eigen huis met een tuin, zo blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau iVox in opdracht van de Confederatie Bouw naar aanleiding van het BouwForum dat wordt georganiseerd op Batibouw. 85% van[…]

Bouwsector in België groeit vier keer sneller dan de rest van de economie

Bouwsector in België groeit vier keer sneller dan de rest van de economie

Reeks vakbeurzen uitgesteld door Covid19

Reeks vakbeurzen uitgesteld door Covid19

Renson deelt bos uit op Batibouw

Renson deelt bos uit op Batibouw

Meer artikels