Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Batibouw innoveert en vernieuwt

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Batibouw innoveert en vernieuwt

©

Batibouw ondergaat een aantal belangrijke wijzigingen voor de editie van dit jaar. De beurs wordt twee dagen korter. De ‘professionele dagen’ worden vervangen door professionele beurzen die samen met Batibouw plaatsvinden. De beursorganisatoren willen nog meer inzetten op de beleving van de bezoeker en op digitalisering

Batibouw start dit jaar zaterdag 29 februari tot en loopt tot en met zondag 8 maart. De vroegere professionele dagen worden vervangen door vakbeurzen die in Paleis 1 van Brussels Expo worden georganiseerd. Het gaat om Finishing voor de afwerking, op woensdag 4 maart, Probuild voor ruwbouw, dakwerken en profielen, ook op woensdag 4 maart en Installpro voor installateurs van hvac, sanitair en elektriciteit, op vrijdag 6 maart.

Op Batibouw staat de bezoeker meer dan ooit centraal. In een speciale advieszone vooraan in Paleis 5 kunnen bezoekers een kwartier lang vragen stellen aan professionelen uit de sector. In twee conferentiezones (in Paleis 5 en 12) geven merken, exposanten en partners uiteenzettingen over specifieke thema’s. Het doel is telkens de bezoeker nog beter te informeren over nieuwigheden of vernieuwde regelgeving en normering.

Ondanks de afwezigheid van enkele grote spelers uit de baksteensector tekenen o.m. Olivier Bricks, Ploegsteert en Van de Moortel present als exposant. Het beursplan werd zo aangepast zodat sectoren die elkaar al aanvulden, nu nog slimmer bij elkaar worden geplaatst. De openingsuren van de beurs werden aangepast zodat de bezoekers de beurs ook makkelijk na de werkdag kunnen bezoeken, zonder daarom in de file te zitten. De beurs zal geopend zijn van 12 tot 20.30 u tijdens de week en van 10 tot 18.30 u tijdens het weekend. Bovendien kunnen bezoekers gebruik maken van een gratis ticket voor een bezoek tijdens de week vanaf 16u (nocturne uitgezonderd).

Ecologie en de zoektocht naar innovaties zijn belangrijke onderwerpen voor de bezoeker. Daarom stelt FISA, in samenwerking met Sanoma, een eco-parcours en een innovatie-parcours voor, dat over de hele beurs te volgen is. FISA voorziet bovendien een workshopzone voor de bezoekers, die op een steeds interactievere manier de beurs willen bezoeken. In de Do It Yourself-zone kunnen exposanten workshops, demonstraties of wedstrijden houden voor bezoekers die graag zelf de handen uit de mouwen steken. Daarnaast zijn er nog twee nieuwe zones. De Verhuiszone is helemaal nieuw. Bezoekers vinden er oplossingen en diensten voor een verhuis of voor opslag van goederen gedurende een bepaalde periode. De Inspiratiezone toont vier verschillende types woningen: een studio, een appartement met één kamer, een appartement met twee kamers en een eengezinswoning. In deze woningen zijn telkens producten van de exposanten te zien. De realistische setting zorgt ervoor dat bezoekers zich beter kunnen inbeelden hoe deze producten in hun eigen woning zouden passen.

De winnaars van de Belgian Building Awards worden bekendgemaakt op 3 maart, samen met de Innovation & Eco Awards.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Batibouw uitgesteld tot mei 2022

Batibouw uitgesteld tot mei 2022

De organisatoren van publieksbouwbeurs Batibouw, die voorzien was van 19 tot en met 27 februari 2022, hebben in overleg met het exposantencomité besloten om deze, samen met de tezelfdertijd plaatsvindende vakbeurzen, uit te stellen tot[…]

01/12/2021 | Corona
Helft van de renovatieleningen dient om de woning 'groener' te maken

Helft van de renovatieleningen dient om de woning 'groener' te maken

Meer jobstudenten en vrouwen kozen in 2020 voor de bouwsector

Meer jobstudenten en vrouwen kozen in 2020 voor de bouwsector

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Meer artikels