Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Batibouw heeft opnieuw een rijkgevuld randprogramma

Gerelateerde onderwerpen :

Kris Peeters spreekt op BouwForum

Federaal vice-eerste minister en minister van Economie Kris Peeters mag op donderdag 26 februari het BouwForum van de Confederatie Bouw op Batibouw afsluiten. Het thema van deze editie is 'financiële bouwstenen'. De vele evenementen en netwerkmomenten die tijdens Batibouw worden georganiseerd, zorgen naar goede gewoonte voor animo en interactiviteit en dat zal dit jaar niet anders zijn.

De Confederatie Bouw heeft behalve Kris Peeters nog een uitgelezen reeks sprekers gestrikt voor het BouwForum: Tristan Dhondt van Ernst & Young, Philip Neyt van de Belgische Vereniging van Pensioeninstellingen, Rik Vandenberghe van Febelfin, Serge Fautré van AG Real Estate, Steven Van Garsse van het Vlaams Kenniscentrum PPS, Gauthier Boulard van de Europese Investeringsbank, Marc Peeters van BAM, vastgoedmakelaar Pascal Lasserre, Gérald Bogaert van de Beroepsvereniging van het Krediet en algemeen directeur Bernard Piron van aannemer Thomas & Piron. Het BouwForum start om 10 u. in Auditorium 2000 van de Heizel en wordt omstreeks 12.30 u. afgesloten met een wandelbuffet.

Meer inlichtingen en een inschrijvingsformulier vind je op www.bouwforum.be.

Paola Viganó

Batibouw is ook het decor van een aantal prestigieuze prijsuitreikingen, denk maar aan de Communication Awards op donderdag 26 februari en de Belgian Building Awards op woensdag 4 maart. Bij de Belgian Building Awards worden de opvolgers aangeduid van architectuurbureau Tom Vanhee en De Smet-Vermeulen architecten.

Op Concept & Build for Students, dat plaatsvindt op 4 maart 2015, zullen Paola Viganò van Studio Secchi-Viganò en Bas Smets van Bureau Bas Smets studenten Architectuur, Interieurarchitectuur en Design toespreken. Na de conferentie krijgen de studenten de kans om kennis te maken met de Concept & Build-exposanten in de foyer van het Auditorium 2000.

Betaalbaar (ver)bouwen

Vanaf zaterdag 28 februari worden in de Conference Room in Paleis 5 dagelijkse informatiesessies gehouden over het thema betaalbaar (ver)bouwen. Er wordt o.m. ingezoomd op de volgende vragen: Hoe evolueren de vastgoedprijzen' Welke impact heeft de aanpassing van de woonbonus' Hoeveel kost dat nu eigenlijk: bouwen en verbouwen' Wat verandert er inzake premies' En staan de leningen nu echt historisch laag' Voor deze sessies moet het publiek zich vooraf inschrijven via livios.be.

Dreamfactory

Verbouwers die inspiratie willen opdoen of hun ideeën aan een professionele mening willen toetsen, kunnen terecht op de Batibouw Dreamfactory. Mits voorafgaande afspraak en een bijdrage van 50 ' kunnen geïnteresseerden een sessie van 50 minuten in het Adviespaleis boeken. Architecten staan klaar om op basis van meegebrachte plannen en foto's (ver)bouwers te adviseren. Inschrijven kan op www.dreamfactory.be.

Batifaçade

Ter gelegenheid van Batibouw wordt opnieuw de mooiste gerenoveerde gevel van België in de bloemetjes gezet. Particulieren die willen deelnemen aan deze 'Missverkiezing voor gevels' konden hun project uploaden via www.batifacade.be. Eind januari koos een professionele jury uit al de inzendingen een shortlist met tien projecten. Hierna startte het online stemmen. De online-stemmen bepalen wie tijdens de prijsuitreiking op 4 maart naar huis gaat met de publieksprijs. Voorts duiden ook nog een architecten- en persjury een winnaar aan uit de shortlist.

Vlieg

Schatten van Vlieg, de zomeractie voor families van CultuurNet Vlaanderen, stond dit jaar in het teken van architectuur en ruimtebeleving. Kinderen werden uitgedaagd om hun eigen droomplek te bedenken en uit te werken. Hieraan werd een ontwerpwedstrijd gekoppeld. Een jury koos vijf straffe droomplekken die door Bulk architecten op kindermaat worden gebouwd en in primeur worden tentoongesteld op Batibouw. Het architectenbureau Bulk creëerde samen met studenten Architectuur deze droomplekken op een schaal die toelaat dat kinderen er zelf in passen.

Innovation Gallery

Batibouw wordt dit jaar opgeluisterd met een 'Innovation Gallery'. Gedurende de hele beurs zal in het Adviespaleis een selectie van de grootste productnieuwigheden van Batibouw te bewonderen zijn.

De vele evenementen en netwerkmomenten tijdens Batibouw zorgen voor animo en interactiviteit. Build-IT, volgens de organisatoren het enige platform voor ict-diensten die zich op de bouwsector richten, ontwikkelde in de loop der jaren een sterke eigen identiteit. Het is een echte beurs-in-een-beurs, die een specifieke maar tegelijk ook steeds uitgebreidere doelgroep aanspreekt. Op 26 en 27 februari kan de professionele bezoeker die een Batibouw-ticket heeft ook Build-IT bezoeken.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

De SolarEdge Energy Bank thuisbatterij optimiseert de beschikbare energie

De SolarEdge Energy Bank thuisbatterij optimiseert de beschikbare energie

De 10kWh Energy Bank breidt onze dak-tot-netoplossing verder uit, ontworpen om het eigen verbruik van uw klanten te maximaliseren en meer voordeel te halen uit hun SolarEdge investering. De SolarEdge Energy Bank-batterij maakt deel uit van de[…]

13/01/2022 | InterSOLUTION
Battery Supplies: oplossingen voor opslag van hernieuwbare energie

Battery Supplies: oplossingen voor opslag van hernieuwbare energie

Matexpo rekent op een 'normale' editie

Matexpo rekent op een 'normale' editie

De professionele beurzen Installpro en Probuild zijn terug

Publireportage

De professionele beurzen Installpro en Probuild zijn terug

Meer artikels