Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Basisschool GO! behaaglijk warm dankzij Remeha cascadeopstelling

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Basisschool GO! behaaglijk warm dankzij Remeha cascadeopstelling

Scholen van morgen creëerde een nieuwe basisschool te Bocholt in samenwerking met het Dessels installatiebedrijf Belcotec. De vloerverwarming wordt aangestuurd met een cascadeopstelling van Quinta Pro-ketels van de trouwe partner Remeha uit Wommelgem. Deze ketels staan garant voor hoog rendement in combinatie met een compacte omvang.

 

Uitdagend project

Het nieuwe schoolgebouw heeft een speciale vorm, dit maakte de plaatsing van de HVAC installaties tot een uitdaging voor het Dessels installatiebedrijf. Deze complexiteit was afkomstig door de spiraalvormconstructie. De technieken dienden dus ook spiraalvorming geïnstalleerd te worden. Waardoor het zeker geen standaard opdracht was.

HVAC installatie

De school is uitgerust met ventilatie, een airco-unit voor de serverruimte, sanitaire installaties met onder andere een regenwaterrecuperatiepomp en vloerverwarming. De vloerverwarming wordt voorzien door twee Remeha Quinta Pro 90 gaswandketels parallel in cascade. Deze opstelling maakt de installatie extra bedrijfszekerheid. Het is immers zo dat de parallel schakeling ervoor zorgt dat als 1 ketel het zou begeven, de andere het instant overneemt. Bij een beperkte warmtevraag zoals in de weekends of vakantieperiodes bijvoorbeeld wordt er enkel 1 ketel opgestart. Ze dienen dus niet altijd samen te functioneren wat ideaal is voor een school. De basisschool geniet altijd van een gegarandeerde warmte afgestemd op de behoefte.

Pluspunten

Het installatiebedrijf voorziet in veel projecten van Scholen van Morgen. Voor verwarming komt de Quinta Pro vaak op de voorgrond omdat deze een hoog vermogen kan leveren en over een compacte omvang beschikt. Voor een installatiebedrijf is de Remeha Quinta Pro een ketel dat zeer service- en gebruiksvriendelijk is en veel toepassingsmogelijkheden biedt als alleenstaande ketel of in cascade waar een vermogen van meer dan 1000 kW kan bereikt worden. Daarbij is het vertrouwde hart van de ketel, de gietaluminium warmtewisselaar, hetgene wat hem een lichtgewicht krachtpatser aan de wand maakt.De installatie van de basisschool Go! is geheel te monitoren via een gebouwbeheersysteem. De automatische servicemeldingen van de Remeha Quinta Pro ketels maakt dat onderhoud en dergelijke altijd tijdig kan gebeuren. Zeer gebruiksvriendelijk voor de planning van het installatiebedrijf.

Goede start voor het nieuwe schooljaar

De Basisschool Go! te Bocholt startte gerust aan het nieuwe schooljaar, de warmte en het comfort wordt gegarandeerd dankzij een goed installatiebedrijf en kwaliteitsvolle Remeha producten.


 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Van den Berg (Besix) neemt Appermont Gebroeders over

Van den Berg (Besix) neemt Appermont Gebroeders over

De Besix Group heeft via haar Belgische dochteronderneming Van den Berg, de overname van Appermont Gebroeders uit Diepenbeek succesvol afgerond. Het bedrijf bouwt netwerkinfrastructuren en heeft zich de voorbije jaren vooral gespecialiseerd in[…]

Eerste kandidaten Belgian Construction Awards zijn ingeschreven

Eerste kandidaten Belgian Construction Awards zijn ingeschreven

Federale Verzekering opent 'kantoor van de toekomst' in Ukkel

Federale Verzekering opent 'kantoor van de toekomst' in Ukkel

Icopal en Monier zijn voortaan BMI Belgium

Icopal en Monier zijn voortaan BMI Belgium

Meer artikels