Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Basisschool De Klimop in Ham krijgt geluidsisolerende vloer

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Basisschool De Klimop in Ham krijgt geluidsisolerende vloer

Over de voordien erg lawaaierige tegelvloer in de kantine van basisschool De Klimop in de speelstraat in Ham werd de nieuwe geluiddempende gietvloer MasterTop 1327 van BASF - Master Builders Solutions geplaatst. Deze innovatieve polyurethaan gietvloer dempt het geluid met liefst 20 decibel.

De vloer dempt het geluid van lopende kinderen en verschuivende stoelpoten. Ook het lawaai van vallende glazen, borden en brooddozen wordt getemperd. Het schooltje uit Ham beschikt als eerste school in België over deze gloednieuwe gietvloer. “Dankzij onze nieuwe vloer en de geluiddempende panelen kunnen onze leerlingen nog meer van hun maaltijd genieten”, glundert Bjorn De Maertelaere, directeur van De Klimop.

Andere voordelen

Behalve zijn geluidswerende kernfunctie heeft de MasterTop 1327 vloerbekleding nog tal van andere voordelen. De zachte vloer biedt een hoog loopcomfort en zorgt voor minder kwetsuren wanneer kinderen vallen tijdens het spelen of lopen. De naadloze afwerking maakt het reinigen eenvoudiger. Recent kreeg hij trouwens een ­BREEAM-certificiëring voor zijn lage impact op het milieu en zijn bijdrage tot duurzame bouw.

Deze elastische gietvloer weerstaat aan dagelijks personenverkeer en is dus ideaal voor scholen, kantoren, fitness- en wellnessruimtes, tentoonstellingsruimtes, hotels, kinderopvangverblijven, verzorgings- en rusthuizen en ziekenhuizen. Overal waar meer stilte en rust welkom is, biedt deze gietvloer soelaas. Ten slotte heeft hij een lange levensduur en is hij uv-bestendig, waardoor hij zijn decoratieve uitstraling lang behoudt.

Basotect

Basisschool De Klimop ging nog een stap verder in het verbeteren van de ruimtelijke akoestiek. Naast de vloer werden immers ook de wanden aangepakt. Die kregen op hun beurt geluiddempende panelen Basotect, eveneens een product van de BASF-groep.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Sloopwerken Leuvens Sint-Pietersziekenhuis starten dit najaar

Sloopwerken Leuvens Sint-Pietersziekenhuis starten dit najaar

Met de verhuis van de laatste personeelsleden van het Leuvense Sint-Pietersziekenhuis naar het UZ Leuven op Gasthuisberg en het Sint-Rafaëlziekenhuis aan de Kapucijnenvoer is de laatste fase vóór de sloop afgerond en is de[…]

20/07/2019 | LeuvenAsbest
Sluisdeur van Pierre Vandammesluis in Zeebrugge gerenoveerd

Sluisdeur van Pierre Vandammesluis in Zeebrugge gerenoveerd

Flood4Cast kan wateroverlast voorspellen

Flood4Cast kan wateroverlast voorspellen

VUB krijgt nieuwe directeur Infrastructuur en Patrimonium

VUB krijgt nieuwe directeur Infrastructuur en Patrimonium

Meer artikels