Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

BASF Construction Chemicals wordt MBCC Group

Gerelateerde onderwerpen :

,
BASF Construction Chemicals wordt MBCC Group

(c) MBCC

MBCC Group is sinds kort de nieuwe naam van het vroegere BASF Construction Chemicals, na de overname door een filiaal van Lone Star, een wereldwijde private-equityonderneming. MBCC Group werd de voorbije 18 maanden afgesplitst van BASF Group en is nu een volledig zelfstandige organisatie.
MBCC Group is wereldwijd één van de toonaangevende leveranciers van chemicaliën en oplossingen voor de bouwsector, ook voor de betonsector, en biedt innovatieve en duurzame producten en oplossingen in verschillende domeinen, zoals gebouwen, constructies, tunnelbouw, nieuwbouw en renovatie. De groep behoort naar eigen zeggen tot ‘s werelds belangrijkste leveranciers van hulpstoffen en is een belangrijke speler op de sterk gefragmenteerde markt voor bouwsystemen.

Merken

MBCC Group bedient meer dan 30.000 klanten en zakenpartners over de hele wereld. De groep telt ongeveer 70 juridische entiteiten wereldwijd en zo’n 7.500 werknemers en bouwdeskundigen in meer dan 60 landen. Het wereldwijde en Europese hoofdkantoor bevindt zich in het Duitse Mannheim en er zijn regionale hoofdkantoren in Beachwood, Dubai en Singapore. De belangrijkste merken van MBCC Group zijn Master Builders Solutions, PCI, Thermotek, Wolman, Colorbiotics en Watson Bowman Acme.
 
De nieuwe eigenaar heeft Dr. Jochen Fabritius als de nieuwe CEO van MBCC Group aangesteld. Hij is burgerlijk ingenieur van opleiding en heeft bijna zijn hele loopbaan in de bouwsector doorgebracht. Hij is een expert in de bouwsector. De afgelopen jaren werkte hij voor Xella, waar hij in 2014 begon, eerst als COO (Chief Operating Officer) en daarna, vanaf 2017, als CEO. Daarvoor werkte hij 15 jaar bij het adviesbureau McKinsey & Company.

Betontechnologie

Innovatie, één van de belangrijkste drijfveren van MBCC Group, is bijzonder sterk aanwezig dankzij een netwerk van wereldwijde en regionale R&D-centra. In het wereldwijde R&D-centrum in het Duitse Trostberg werken deskundigen aan fundamenteel onderzoek, nieuwe betontechnologieën en de ontwikkeling van nieuwe producten en processen voor bouwchemicaliën en verwante systeemoplossingen. Dit centrum stuurt de innovatieketen van MBCC Group inzake hulpstoffen, tunnelbouw en harsen en beheert de volledige octrooienportefeuille en wereldwijde technologieprojecten.
 
“Duurzame oplossingen aanreiken is een centraal element in het portfolio van MBCC Group. Vandaag zijn meer dan 35% van alle producten die worden aangeboden door de groep, al duurzaam geoptimaliseerd. Door de economische voordelen te vergroten en tegelijkertijd de opwarming van de aarde tegen te gaan, spelen we in op de behoeften van de klant en maken we duidelijk wat onze visie is”, aldus dr. Sven Asmus, Chief Technology Officer van MBCC Group.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Holcim krijgt CSC Gold-certificaat voor alle betonactiviteiten

Holcim krijgt CSC Gold-certificaat voor alle betonactiviteiten

Na de steengroeven van Milieu en Leffe en de cementfabrieken in Obourg en Antwerpen, zijn nu ook de acht betoncentrales van Holcim België bekroond met het CSC Gold-label. Dankzij deze certificering kan de groep zijn engagement op het gebied[…]

15/10/2021 | DuurzaamheidMilieu
Enjoy Concrete breidt uit

Enjoy Concrete breidt uit

Van Thuyne: ‘Hier stroomt beton door de aderen’

Publireportage

Van Thuyne: ‘Hier stroomt beton door de aderen’

CCB Granulaten haalt CSC Gold-certificaat binnen

CCB Granulaten haalt CSC Gold-certificaat binnen

Meer artikels