Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bart Verhaeghe brengt spartans geheimen van het ondernemerschap bij

Bart Verhaeghe brengt spartans geheimen van het ondernemerschap bij

Bart Verhaeghe, ceo van Uplace, verwelkomde op donderdag 5 maart op het Kasteel van Bever in Strombeek-Bever een 25-tal laatstejaarsstudenten en recent afgestudeerde masters (foto 1). De deelnemers maken deel uit van de Spartan Careers-gemeenschap. Verhaeghe vertelde tijdens zijn fel gesmaakte lezing (foto 2) hoe hij is opgeklommen tot de gerespecteerde en succesvolle zakenman die hij vandaag is.

Spartan Careers brengt startups, spin-offs en ondernemingen waar een 'no nonsense'-mentaliteit op prijs gesteld wordt online in contact met jonge, verstandige mensen die bewust kiezen voor een carrièretraject waarbij een eventuele participatie in het project bespreekbaar is.

Spartan Careers is prominent aanwezig op een heleboel campussen en doet actief aan on-campus recruitment. Masterstudenten die zich aangesproken voelen, doorlopen een aantal testen op de website van Spartan Careers. Wie aanvaard wordt, komt terecht in een database en maakt deel uit van de gemeenschap. Bedrijven kunnen zich gratis registeren op de Spartan Careers-website en een selectie ondergaan om na te gaan of zij in staat zijn een spartan te faciliteren. Ondernemingen kunnen daarna zoeken in de database naar spartans.

Spartan Careers brengt ondernemingen online in contact met jonge, verstandige mensen. “Een spartan werkt gedurende lange periodes gepassioneerd aan een project. Het zijn individuen zonder 9 tot 5-mentaliteit die dag en nacht en zeven dagen op zeven bezig zijn met hun uitdagingen. Een spartan wil meer uit het leven halen en is daarom bereid zich meer in te zetten dan een ander. Middelmatigheid is de ergste nachtmerrie van een spartan. Een spartan is ook academisch onderlegd zonder het praktische te verwaarlozen. Logisch redeneren en out of the box-denken zijn cruciaal. Een spartan is ten slotte van aard onafhankelijk ingesteld', klinkt het bij de initiatiefnemers van Spartan Careers.

Bedrijven, laatstejaarsstudenten en pas afgestudeerde masters kunnen voor informatie surfen naar www.spartan.careers. ' LVDB

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

De Regie der Gebouwen heeft zopas omvangrijke renovatiewerken afgerond in het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel. Het gaat om een investering van ongeveer 4,5 miljoen €.     Twee verdiepingen van de[…]

18/09/2020 | Brussels GewestRenovatie
Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen