Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

BAM-Ghelamco mag nieuw voetbalstadion in Brussel bouwen

Gerelateerde onderwerpen :

BAM-Ghelamco mag nieuw voetbalstadion in Brussel bouwen

Het stadsbestuur van Brussel heeft zopas de combinatie BAM-Ghelamco aangeduid als voorkeursbieder om het nieuwe voetbalstadion (foto) op parking C van Brussels Expo te bouwen. De andere projectpartners zijn Jaspers & Eyers, Wirtz, Stopa-Broomberg, Gerkan, Marg und partner en Schlach Bergmann und partner. BAM-Ghelamco haalde het van Denys en Besix.

Het nieuwe stadion zal 60.000 plaatsen tellen. Het complex omvat 60.250 zitplaatsen. 6.550 plaatsen voor vips, 250 plaatsen voor gehandicapten, een park van 11 ha, 86.000 m² hospitalityzone en innovatiecentrum en n 12.000 parkeerplaatsen.

'In de herinrichting van de Heizelvlakte neemt dit project een essentiële plaats in: een modern stadion met 60.000 plaatsen in de naaste omgeving van het Atomium, Brussels Expo, een winkelcentrum, een nieuw congrescentrum met 5.000 plaatsen en de 15.000 plaatsen tellende concertzaal in paleis 12 verrijkt het aanbod en vergroot de aantrekkelijkheid van de stad Brussel en het Brusselse Gewest', vertelt de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur.

De stad Brussel zal nu een dialoog starten met BAM-Ghelamco met het oog op het sluiten van een contract voor de financiering, de bouw en de uitbating van het nieuwe stadion. Parallel daarmee zal de geselecteerde kandidaat vergunningen aanvragen. Bedoeling is om eind juni een contract voor de bouw van het stadion te tekenen tussen de stad Brussel en de geselecteerde kandidaat. De bouwwerken zouden dan begin 2016 kunnen starten. ' LVDB

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vier strategische projecten voor minder verharding

Vier strategische projecten voor minder verharding

Vlaanderen investeert 1,2 miljoen euro in vier strategische projecten die moeten leiden tot minder verharding, klimaatbestendige steden en een beter toegankelijke natuur in de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen. Voor deze oproep werden zeven[…]

18/08/2022 |
76 nieuwe appartementen in Aarschot

76 nieuwe appartementen in Aarschot

Tweede kans voor woonproject Melkerij in Mol

Tweede kans voor woonproject Melkerij in Mol

Volgende fase voor Pomppark Zuid in Antwerpen

Volgende fase voor Pomppark Zuid in Antwerpen

Meer artikels