Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

BAM Contractors heeft nieuw kantoor in Brustem

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
BAM Contractors heeft nieuw kantoor in Brustem

BAM Contractors nam zopas een nieuw kantoorgebouw in Brustem in gebruik. Dit gebouw zal medewerkers van zowel BAM Contractors, BAM Track en BAM Asphalt verwelkomen als een flexibele werkplek aanbieden voor alle medewerkers van andere entiteiten van BAM Belgium. 

Om de werf optimaal te plannen en te zorgen dat iedereen met dezelfde informatie aan de slag kon, werd ervoor gekozen om een BIM-coördinatiemodel te maken. Dankzij deze efficiënte voorbereiding, en het harde werk van de collega’s die dit gebouw rechtzetten, nam de bouw slechts 13 werkmaanden in beslag. 
 
Duurzaamheid is een belangrijk aspect in alle projecten van BAM Contractors en dat was ook voor dit project niet anders. Zo staan er op het dak liefst 240 zonnepanelen (80 kWpiek) om energie op te wekken en werden er oplaadpunten geïnstalleerd voor fietsen en auto’s. Voor de verwarming en koeling van het gebouw koos BAM Contractors voor een milieuvriendelijk en energiebesparend koude/warmteopslagsysteem, waarbij energie met de ondergrond uitgewisseld wordt. Het regenwater (her)gebruiken ze voor het laboratorium en de sanitaire voorzieningen. Het kantoorgebouw is bijna-energieneutraal (BEN). 
 
Behalve op duurzaamheid ligt de focus op het welzijn van de werknemers en op nieuwe manieren van werken. Iedereen kan flexibel werken en de plaats kiezen die het beste aansluit bij zijn of haar taak van dat moment: afzonderlijk in een afgesloten bureau of met collega’s in een open ruimte, vergaderruimte of ‘coupé’. Zelfs het ruime terras staat ter beschikking voor zowel werk als ontspanning. Bovendien biedt het gebouw veel lichtinval en kan iedereen genieten van de groene omgeving. Momenteel werken zowat 60 mensen in dit kantoor. In totaal kan het 100 werknemers een aangename werkplek verlenen. 
 
Architectuurbureau: AR-TE
Studiebureau stabiliteit: EPB
Studiebureau technieken: STABO
Studiebureau akoestiek: Venac
Landschapsarchitectuur: Wirtz International
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vlaamse ouderen blijven langer in eigen huis wonen

Publireportage

Vlaamse ouderen blijven langer in eigen huis wonen

Statistiek Vlaanderen houdt de ontwikkeling van de vergrijzing in Vlaanderen bij. Volgens de voorspelling telt het Vlaamse gewest in 2027 zo’n 1,8 miljoen 65-plussers. Dat zijn er ongeveer 288.000 meer dan in 2017. Het aantal ouderen groeit maar[…]

02/12/2021 |
Kiwa neemt sectorgenoot Vinçotte over

Kiwa neemt sectorgenoot Vinçotte over

Elia ontwikkelt mee autonome inspectie-robots

Elia ontwikkelt mee autonome inspectie-robots

Vanhout stapt met BuildUp in geavanceerde modulaire bouw

Vanhout stapt met BuildUp in geavanceerde modulaire bouw

Meer artikels