Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Baguette Groep kiest voor Arocs Loader

Gerelateerde onderwerpen :

Baguette Groep kiest voor Arocs Loader

De Baguette Groep uit Thimister-Clermont nam onlangs twee Arocs 3243 B Loaders van Mercedes-Benz in gebruik. Die zullen worden ingezet voor het leveren van beton. De aankoop die bewijst dat de groep Baguette opnieuw voluit actief is in de productie en levering van stortklaar beton.

Groep Baguette bestaat uit vier bedrijven: Marcel Baguette sa, dat gespecialiseerd is in wegen- en infrastructuurwerken in vooral de provincie Luik; Magnée-Enrobés, dat asfalt produceert en legt; Transport Baguette, dat instaat voor alle vervoer van de groep en Béton Baguette sa, de betoncentrale van het bedrijf, die begin 2018 opnieuw in de groep geïntegreerd werd.

“De betoncentrale die nog door mijn grootvader werd opgericht, werd enkele jaren later doorverkocht aan Inter-Beton. Begin 2018 kregen wij de kans om de betoncentrale in de industriezone van Plénesses in Thimester-Clermont opnieuw volledig over te nemen en dat aanbod hebben we aangenomen”, zegt Florian Baguette, die samen met twee van zijn zussen de derde generatie van het familiebedrijf vormt.Béton Baguette produceert en levert stortklaar beton aan externe klanten, maar ook rechtstreeks aan Marcel Baguette sa. “Onze bedrijfsfilosofie bestaat erin een echte synergie te verkrijgen tussen alle delen van de groep. Zo kunnen wij optimaal inspelen op de behoeften van onze klanten. Zo is het bv. bij het vernieuwen van een autosnelweg nodig dat alle afdelingen samenwerken om tot een optimaal eindresultaat te komen. Voor een dergelijke bouwwerf kan het zijn dat er grondstoffen vervoerd moeten worden die nodig zijn voor de grondwerken, waarna er geasfalteerd kan worden en tot slot ook nog betonnen stootbanden aangelegd kunnen worden”, vervolgt Florian Baguette.

Betrouwbaarheid

Groep Baguette is inmiddels reeds twaalf jaar klant bij Mercedes-Benz. Vooral de uitstraling, kwaliteit en betrouwbaarheid van de trucks met de ster vormen daarbij doorslaggevende argumenten. “In onze activiteiten is stilstand of uitval geen optie. Wij moeten op elk moment kunnen vertrouwen op onze vrachtwagens en machines. Een bouwwerf die stilvalt omdat een truck niet komt opdagen of een kraan of bulldozer die stilstaat, kost nu eenmaal handenvol geld en kan zelfs problematisch worden omdat de deadline soms zeer nipt kunnen zijn”, verduidelijkt Florian Baguette. Mercedes-Benz heeft op dit vlak volgens hem een sterke reputatie. “Zij produceren al jaren vrachtwagens die speciaal voor het zware werk op bouwwerven ontwikkeld werden. De Arocs vormt daarvan het meest recente voorbeeld”, beaamt Florian Baguette.

Gewichtswinst

Mercedes-Benz tracht met de Arocs B 3243 Loader, die de Groep Baguette onlangs in gebruik nam, eveneens een referentie te worden in het vervoer van stortklaar beton. “Mercedes-Benz is de enige constructeur die een chassis ontwikkelt dat speciaal aangepast is voor betonmixers en daar profiteren wij graag van mee”, aldus Florian Baguette. Bovendien is de Loader-uitvoering van de Arocs gevoelig lichter dan de standaardversie en dat vertaalt zich toch al gauw tot een verschil van een halve ton laadvermogen per rit. “Dankzij deze Arocs Loader kunnen wij ons betontransport beter rentabiliseren. Het laadvermogen vormt een primordiaal aspect in deze sector en door de laadcapaciteit van onze trucks te verhogen, verbeteren wij eveneens onze rentabiliteit”, oordeelt Florian Baguette.

Bewuste trendsetter

De Groep Baguette investeerde vorig jaar nog in een Arocs met een kipperopbouw die gek genoeg niet kipt. “Het ging hier om een prototype, omdat het de eerste Arocs was met een opbouw van de fabrikant RC. Het nieuwe aan deze opbouw is dat hij een rollende vloer heeft, waardoor de kipbak bij het lossen van asfalt niet langer omhoog gezet moet worden. Het grote voordeel hiervan is dat een chauffeur nooit per ongeluk met geopende kipbak tegen een brug of een portiek aan kan rijden. Zo vermijden we risico’s die tot heel aanzienlijke schade aan zowel de vrachtwagen als de infrastructuur kunnen leiden”, benadrukt Florian Baguette.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Succesvolle Demo Days in Boussu

Succesvolle Demo Days in Boussu

Met de laarzen doorheen het stof trotseerden de zowat 4.500 bezoekers van Demo Days een parcours van 3 km langs de exposanten doorheen de Terril Saint-Antoine in Boussu. Deze succesvolle opkomst betekent een stijging van het aantal bezoekers met[…]

19/09/2022 |
Cebeko is dealer van Doosan

Cebeko is dealer van Doosan

Construx Rental levert bekisting voor het prestigieuze project D’Ieteren Immo – Mobilis in Anderlecht

Construx Rental levert bekisting voor het prestigieuze project D’Ieteren Immo – Mobilis in Anderlecht

Na de hemel beweegt TVH Equipment nu ook de aarde

Na de hemel beweegt TVH Equipment nu ook de aarde

Meer artikels