Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

B-Quick halveert productietijd

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
B-Quick halveert productietijd

Blyweert aluminium verraste een jaar geleden vriend en vijand door op Polyclose uit te pakken met een stand waarop slechts één raam te zien was. Niet alleen viel dit raam op door zijn strakke en moderne vormgeving, ook het raamprofiel baarde heel wat opzien. Het gepatenteerde b-Quick-profiel laat immers toe om de productietijd voor een raam te halveren. b-Quick scheert hoge toppen inzake isolatiewaarde (Uf vanaf 0,89 W/m²K), lucht- en waterdichtheid en akoestiek. Het systeem werd onder meer toegepast bij de renovatie van Hotel Serwir in Sint-Niklaas.

Wat is nu precies de grote innovatie achter het b-Quick profielsysteem' Bij het vervaardigen van een raam moet een constructeur heel wat handelingen uitvoeren: het aanbrengen van rubbers en dichtingen, het inschuiven van extra isolatie, het voorzien van isolatie in de glassponning,... Wanneer we dit alles optellen, komt de constructeur aan 12 verschillende handelingen per raamprofiel.

Eén handeling

Blyweert aluminium wou een profielsysteem ontwikkelen waarmee een constructeur productietijd kon uitsparen. Na lang en hard zoeken werd deze droom gerealiseerd. Met b-Quick moet een constructeur slechts één handeling uitvoeren: het vastclipsen van de glaslat. Alle andere dichtingen zijn reeds geïntegreerd in het profiel. Hierdoor kan de productietijd van een raam gehalveerd worden.

Het b-Quick-systeem is perfect vergelijkbaar met de bestaande HI-systemen op de markt. Maar anders dan de concurrentie zet b-Quick prestaties neer waar zelfs de huidige passiefsystemen niet aan kunnen tippen. Zo ligt de Uf-waarde voor een kader-vleugelcombinatie (beide met inbouwdiepte van 91 mm) op 1,07 W/m²K. Voor een vast raam wordt zelfs een isolatiewaarde bereikt tot 0,89 W/m²K.

b-Quick behaalde zonder problemen het ATG-attest. De resultaten zijn schitterend:

thermische isolatie vanaf 0,89 W/m²K;

waterdichtheid: 1.500 Pa zonder middendichting;

luchtdichtheid: Klasse 4:

Windbelasting: C4:

Akoestiek: 46 (-2;-7) dB.

Hotel Serwir

Na de volledige vernieuwing van feestzaal, brasserie, meeting rooms en kamers pakte Hotel Serwir in Sint-Niklaas de buitenzijde van het gebouw aan. De vernieuwing van de gevel was de slotfase van de volledige renovatie. Architecte Francesca de Fonseca kreeg de opdracht de volledige buitengevel van Hotel Serwir te onderwerpen aan een restyling.

'Voor de ramen was het belangrijk om hedendaagse, designvolle aluminium profielen te gebruiken die bovendien goed scoren op het vlak van isolatie, akoestiek, water- en winddichtheid. We mochten natuurlijk ook het prijskaartje niet uit het oog verliezen. De b-Quick/Ventá-serie sloot hier perfect op aan', aldus architecte de Fonseca.

Snelle montage

Voor aluminiumconstructeur Johnny De Schryver van de firma Alucoplast was Hotel Serwir één van de eerste projecten in de nieuwe serie van blyweert aluminium. 'Het nieuwe b-Quick/Ventá-systeem voldeed volledig aan mijn verwachtingen. Een ongezien snelle montagetijd van de ramen zorgde ervoor dat de planning en de timing perfect kon worden opgevolgd, met een tevreden klant als resultaat. De prijs-kwaliteitverhouding van de Ventá-serie is fantastisch. Hierdoor kan ik een passiefsysteem aanbieden aan de prijs van een standaard isolerend profiel', aldus Johnny De Schryver.

Dankzij de gevelrenovatie kreeg Hotel Serwir een aanzienlijke opwaardering. Door gebruik te maken van de nieuwe state-of-the-art aluminium ramen, die ruimschoots voldoen aan de akoestische en thermische eisen, gaat ook het comfort voor de hotelgast er op vooruit. Met deze belangrijke laatste fase werd de volledige renovatie van het hotel succesvol afgerond.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Polyclose wordt verplaatst naar de zomer

Polyclose wordt verplaatst naar de zomer

Polyclose, de vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek die in januari in Flanders Expo in Gent zou georganiseerd worden, wordt verplaatst naar de zomer. Dat gebeurt op aandringen en op vraag van steeds meer exposanten[…]

Netwerken en innovaties ontdekken op InterSolution

Netwerken en innovaties ontdekken op InterSolution

Op Polyclose kan je nieuwigheden opnieuw met eigen ogen ontdekken

Op Polyclose kan je nieuwigheden opnieuw met eigen ogen ontdekken

Meer dan 14.000 bezoekers op Polyclose

Meer dan 14.000 bezoekers op Polyclose

Meer artikels