Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

B-Close neemt Raepers over

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
B-Close neemt Raepers over

(c) B-Close

B-Close neemt heftruckspecialist Raepers over en opende zopas een nieuwe vestiging in Wallonië.
De overname van Raepers door B-Close is voor beide Belgische bedrijven een logische en positieve stap vooruit. Samen kunnen ze hun marktaandeel sterk vergroten en ook het aanbod van producten en diensten uitbreiden. De bedrijfsnaam Raepers blijft voorlopig behouden met het oog op herkenbaarheid. Operationeel zal de overname weinig veranderen: de service, verkoop en verhuur blijven gegarandeerd als voorheen. B-Close is gespecialiseerd in hef- en magazijntrucks, beschikt over meer dan 125 techniekers, heeft 1.400 actieve klanten en 4.000 servicecontracten.
 
“Raepers is actief in sectoren waarin wij minder aanwezig zijn, zoals bouwbedrijven en bedrijven met een kmo-profiel. Dankzij deze overname krijgen we toegang tot die markten en een grotere lokale verankering. De keuze voor Raepers is dan ook een logische stap in onze groei. We blijven nauw samenwerken met Peter Raepers, omdat we ondernemende managers met open armen verwelkomen in ons bedrijf. Hij zal zijn expertise inzetten om B-Close te introduceren in de markt van zelfstandigen en kmo’s. Wij zijn de grootste onafhankelijke Belgische heftruckverdeler en met deze stap versterken we die positie”, stelt Eric Maertens, CEO van B-Close.
 
“Ook voor ons was dit een belangrijke stap om te kunnen groeien. Aan boord gaan bij een marktleider, dat is voor ons een droompositie. B-Close is een belangrijke nationale speler met grote merken als Hyster, Bulmor en Carer. Het belangrijkste voordeel is dat zij een nationaal dekkend servicenetwerk hebben. Dankzij hun organisatie en service-oplossingen kunnen wij onze klanten nog beter gaan bedienen. Voor ons is het een extra pluspunt dat B-Close onze medewerkers, klanten, leveranciers, afspraken en werkwijzen zal blijven respecteren”, zegt Peter Raepers, CEO van Raepers.
 
Wallonië

B-Close opende zopas een nieuwe Waalse vestiging in Namen (Suarlée). Hier zal de herwaardering van gebruikte heftrucks aangestuurd worden. Zo krijgt de onderneming een stevige regionale aanwezigheid in Wallonie.
 
B-Close verdeelt het hele spectrum van premium transport- en heftoestellen en zijn de exclusieve verdeler van Hyster-heftrucks en magazijntoestellen. Ze verkopen ook zijladers van Bulmor, elektrische heftrucks tot 20 ton van Carer, industriële trekkers van Charlatte en industriële banden van Continental. Daarnaast bieden zij producten aan waarvan ze niet de exclusieve invoerder zijn.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Unifiber en Amadys brengen samen glasvezel naar Wallonië

Unifiber en Amadys brengen samen glasvezel naar Wallonië

Unifiber, een joint venture van Eurofiber en Proximus, wil de komende jaren 600.000 Waalse gezinnen toegang tot optische vezel bieden. Om dat mogelijk te maken, tekende Unifiber zopas een contract met systeemintegrator Amadys voor de levering[…]

3.000 noodwoningen voor slachtoffers van overstromingen

3.000 noodwoningen voor slachtoffers van overstromingen

Sprimont krijgt meest innovatieve gezondheidscampus van Wallonië

Sprimont krijgt meest innovatieve gezondheidscampus van Wallonië

Bouwsector hielp met ConstruBus honderden slachtoffers van overstromingen

Bouwsector hielp met ConstruBus honderden slachtoffers van overstromingen

Meer artikels