Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Azura IT: efficiënte en budgetvriendelijke infiltratie

Gerelateerde onderwerpen :

Azura IT: efficiënte en budgetvriendelijke infiltratie

WDP bouwde voor Univeg in Sint-Katelijne-Waver een verdeelcentrum voor groenten en fruit. Van het bestaande gebouw bleef geen steen meer overeind. Uit het puin verrees een nieuw, hypermodern centrum. Wavin verving het voorziene infiltratiebekken door zijn Benor-gekeurde infiltratie-, buffer- en transportsysteem Azura IT.

"Het distributiecentrum heeft een dakoppervlakte van 10.500 m² en een parking van 15.500 m². Het originele plan voorzag afvoerbuizen met een diameter van 400 en 500 mm en een infiltratiebekken onder de parking van het verdeelcentrum. Een goed idee als je er verder niets mee doet. WDP wil klaar staan voor de toekomst en eventuele uitbreidingen. Dan heb je twee mogelijkheden: op dat moment de parking opbreken om het bestaande bufferbekken uit te breiden of nu al een groter bekken plaatsen voor een uitbreiding die nog niet vaststaat. Allebei een investering om u tegen te zeggen", vertelt accountmanager Kenny Schouten van Wavin.

Transporteren en tegelijk infiltreren

"WDP stelde Gyva aan om het totaalproject van afbraak tot riolerings- en wegenwerken uit te voeren. Op vraag van Gyva gaf onze studiedienst advies en tekende ze een nieuw plan. We vervingen de voorziene buizen door X-Stream en het hele infiltratiebekken door een ander type infiltratie: ons infiltratie-, buffer- en transportsysteem Azura IT. Dat loopt rond het hele centrum. Zo infiltreren en bufferen we het grote volume regenwater over een lange afstand. We kozen voor een diameter van 800 mm. Daarmee bedraagt de totale infiltratie-oppervlakte 1.100 m². Het hele stelsel is ook volledig toegankelijk, inspecteerbaar en reinigbaar", weet Schouten.

Twee keer winst voor bouwheer

"Toen we de originele plannen zagen, wisten we meteen dat WDP nu of later een serieuze investering moest doen voor een groter bekken. We stelden Wavin als alternatief voor. Het bredere transport- en infiltratiesysteem vervangt de kleinere buizen én het bekken. Het traject van 1,5 km is voor dit project gewoon de beste oplossing. Want uiteindelijk spaart WDP geld uit. Als het tweede gebouw er komt, sluiten we die regenwaterafvoer heel eenvoudig op dit systeem aan. En de kans op verstoppingen is verwaarloosbaar klein", zegt Yannick Van Asch, eigenaar van Gyva.

 

Het hele stelsel is volledig toegankelijk, inspecteerbaar en reinigbaar

 

Eén partner

 

"We stellen Wavin altijd aan de opdrachtgevers van onze projecten voor. De kwaliteit van hun systemen is uitstekend. Van hun studiedienst over hun projectopvolging tot hun leveringen: voor een aannemer is samenwerken met Wavin een droom. Wij werken alleen met Wavin. In kwaliteit kennen ze hun gelijke niet. Dankzij Wavin kreeg WDP een goedkoper en toch beter infiltratiesysteem dat ook nog eens volledig toegankelijk is", besluit Yannick Van Asch.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Antwerps Begijnhof wacht nieuwe toekomst

Antwerps Begijnhof wacht nieuwe toekomst

De komende 65 jaar zal AG Vespa het Antwerpse Begijnhof in erfpacht nemen. Het zal de site opnieuw in ere herstellen door er een duurzaam woonproject te realiseren. Bedoeling is om op de site betaalbare huurwoningen aan te bieden voor gezinnen[…]

Ontwerp Reepbrug in Kortrijk is klaar

Ontwerp Reepbrug in Kortrijk is klaar

Herontwikkeling De Brouckère-complex start dit najaar

Herontwikkeling De Brouckère-complex start dit najaar

Nazareth bouwt nieuwe bko op site Sterrenbos

Nazareth bouwt nieuwe bko op site Sterrenbos

Meer artikels