Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

AZ Sint-Maarten wordt woonbuurt

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
AZ Sint-Maarten wordt woonbuurt

© Ciril

Projectontwikkelaar Ciril, het vroegere DMI Vastgoed, realiseert op de voormalige site van het AZ Sint-Maarten in Mechelen weldra een nieuwe buurt. De vastgoedspecialist uit Limburg kreeg zopas een vergunning voor de bouw van 74 appartementen, 21 huizen, een hotel en kantoor- en winkelruimte. Op de nagenoeg 10.000 m² grote site komt ook een wijkpark en een verkeersvrije straat. De afbraakwerken starten dit najaar. De eerste bewoners van de nieuwe buurt, die Maarten werd gedoopt, zouden dan in het voorjaar van 2023 hun intrek kunnen nemen. Het totale project heeft een investeringswaarde van 45 miljoen €.

In februari vorig jaar werd het oude ziekenhuis in de Leopoldstraat al professioneel opgeruimd en schonk projectontwikkelaar Ciril - toen nog bekend als DMI Vastgoed - alle nog bruikbare materiaal aan goede doelen. Intussen is de site volledig leeg en krijgt die een nieuwe invulling. Ciril heeft vorige week de omgevingsvergunning verkregen voor de gloednieuwe buurt Maarten.

Hotel

Er komen in het woonproject 74 appartementen gaande van één tot drie slaapkamers en 21 huizen in een volledig nieuw binnengebied dat o.a. bestaat uit een verkeersvrije leefstraat en een nieuw wijkpark - samen goed voor ruim 3.800 m² nieuwe publieke ruimte. De woningen worden volgens BEN-normen gebouwd en beschikken over eigen tuintjes en een 1.000 m² collectieve tuin. Bewoners en bezoekers zullen hun fietsen rechtstreeks aan de woningen kunnen stallen en kinderen zullen in de nieuwe straat kunnen spelen zonder verkeer van auto’s. “Het project omvat een iets hogere bebouwing aan de drukkere Leopoldstraat voor het hotel en een iets lagere bebouwing in het binnengebied waar de woningen komen. Het monumentale pand op de hoek van de Leopoldstraat en Willem Rosierstraat wordt behouden en mee opgenomen in de nieuwe ontwikkeling”, duidt Thomas Bijnens van Ciril.

De verschillende nieuwe gebouwen werden ontworpen door het gerenommeerde Antwerpse bureau Polo Architects. Ze zorgen daarbij voor een goede aansluiting met de omgeving en inplanting rondom de groene buitenruimte, getekend door OKRA Landschapsarchitecten. Een ondergrondse rotatieparking, ruime fietsenstallingen en enkele nieuwe fiets- en wandelpaden doorheen de site maken Maarten vlot toegankelijk voor iedereen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Fusie Eigen Haard en Eigen Gift Eigen Hulp

Fusie Eigen Haard en Eigen Gift Eigen Hulp

De raden van bestuur van de sociale huisvestingsmaatschappijen Eigen Haard Zwevegem en Eigen Gift Eigen Hulp Kuurne hebben begin december 2020 groen licht gegeven om een intentieverklaring te ondertekenen voor een fusie. Daarmee onderschrijven[…]

Cofinimmo breidt zorgvastgoedportefeuille flink uit

Cofinimmo breidt zorgvastgoedportefeuille flink uit

Arendonk bouwt grootste energieneutrale woonproject van de Kempen

Arendonk bouwt grootste energieneutrale woonproject van de Kempen

Omgevingsvergunning voor The Grand in Nieuwpoort

Omgevingsvergunning voor The Grand in Nieuwpoort

Meer artikels