Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

AZ Damiaan

AZ Damiaan droomde sinds de fusie in 1999 om in Oostende alle activiteiten op één campus te bundelen. Met de ingebruikname van het volledig nieuwe ziekenhuis in de Gouwelozestraat is die droom werkelijkheid geworden.

De artsen zijn vol lof over het architecturale concept dat naar alle patiënten toe een verhoogde dienstverlening verzekert. De recentste apparatuur en technologieën ondersteunen de meest moderne medische handelingen en verhogen de veiligheid van de patiënt.

Tegelijk staan voor patiënten lichtrijke en comfortabele kamers, met moderne sanitaire cellen, draadloos internet en individuele flatscreentelevisies, ter beschikking.

Het belang van de patiënt komt bij het nieuwe AZ Damiaan op de eerste plaats. Maar ook bezoekers genieten van de nieuwbouw, dankzij de toegankelijke parkeergelegenheid, de ruime inkomhal en de gezellige cafetaria. In de zorgstraat vinden ze o.a. winkeltjes, een snackbar en geldautomaat. Om het bezoek vlot te laten verlopen, is er daarnaast een zeer overzichtelijke bewegwijzering voorzien. Alles samen wil AZ Damiaan zich op die manier meten met de allerbeste ziekenhuizen van het land en vormt het meer dan ooit het referentiecentrum voor de gezondheidszorg in de kustregio.

De werken omvatten zowel de vernieuwing van het ziekenhuis als de realisatie van de parkeertoren. Het AZ Damiaanziekenhuis kende de gesloten ruwbouw en de technieken van dit renovatie - en nieuwbouwproject toe aan Strabag Belgium nv. De plannen werden getekend door Boeckx architecture & engineering. Voor de gesloten ruwbouw en technieken werden 8.200 m³ beton, 1.088 ton staal, schroefpalen, soilmix en een groutpalenwand gebruikt. De bruto oppervlakte bedraagt 23.000 m². Het bruto volume bedraagt 77.000 m³.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen