Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Avant Machinery zet 25-jarige Finse knikladerspecialist in de kijker

Avant Machinery zet 25-jarige Finse knikladerspecialist in de kijker

Avant Machinery zet tijdens zijn lenteopendeurdagen van vrijdag 8 tot en met zondag 10 april op de Tiensesteenweg in Sint-Truiden de gelijknamige producent van compacte knikladers en hoogwerkers in de schijnwerpers. Deze Finse onderneming uit Ylöjärvi viert dit jaar overigens niet alleen haar 25ste verjaardag, maar pakt ook uit met een nieuwe 200-serie.

'Onze firma werd in 2000 boven de doopvont gehouden en legde zich aanvankelijk toe op de verkoop, verhuur en service van tuin- en grondverzetmachines. We hebben echter snel gekozen voor het invoerderschap van één merk in België en Nederland, Avant, samen met de Leguan hoogwerker. Hierbij hebben we geopteerd voor een distributieformule waarbij we strikt genomen maximum vijftig dealers willen voor België en Nederland', verklaart Tom Raepers (foto), general manager van Avant Machinery in Sint-Truiden.

Zijn bedrijf draait een omzet van 7,8 miljoen ', die jaarlijks constant en geleidelijk stijgt, en biedt werk aan 15 mensen, van kantoorbedienden over atelierpersoneel tot zelfstandige medewerkers. Het bedient een zeer gevarieerd en erg breed cliënteel, van de privésector (o.m. Pairi Daiza) over gemeentebesturen tot aannemers in tuin- en klinkeraanleg. Hiertoe beschikt het over een ­bedrijfsterrein met een bebouwde oppervlakte van 5.000 m². Vorig jaar werden nog twee gebouwen bijgezet: één voor de verhuur en één voor de opslag van toebehoren.

'We realiseren vandaag driekwart van onze omzet in België en één vierde in Nederland, maar hopen dat onze marktpenetratie in Nederland, waar we pas voor het vijfde jaar op de markt zijn, sterk stijgt en zich op dezelfde hoogte hijst als in België. Daarnaast mikken we op een verdere uitbreiding van ons verkoopgebied, waarschijnlijk naar het zuiden', blikt Tom Raepers vooruit.

Hij is ook bezig met de oprichting van een Avant Academy voor België en Nederland. 'We willen onze klanten immers 110% in de watten leggen en bij iedere aflevering hoort een opleiding', beklemtoont hij.

Tom Raepers bestempelt Avant als de grootste fabrikant van knikladers onder 2.000 kg in de wereld, die erg hoog scoren inzake stabiliteit, veiligheid en multifunctionaliteit. Het bedrijf produceert 4.400 tot 5.000 machines per jaar.

De opendeurdagen in Sint-Truiden, waarbij demonstraties en initiaties in Avant-rijden op het programma staan, vinden telkens plaats van 9 tot 17 uur. Volgende week brengen we een uitgebreid portret van Avant Tecno zelf.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Wedstrijd voor groepswoningbouwproject in Beveren

Wedstrijd voor groepswoningbouwproject in Beveren

Dit najaar starten de infrastructuurwerken om het binnengebied Leurshoek in de Oost-Vlaamse gemeente Beveren te ontwikkelen. Het gemeentebestuur werkt hiervoor samen met Danneels Development nv. Vlaanderen Bouwt vzw (Vlabo), projectregisseur van[…]

19/05/2022 | WedstrijdWoningbouw
Ontharding Hollebeekvallei in hartje Antwerpen op komst

Ontharding Hollebeekvallei in hartje Antwerpen op komst

Nationale Bank waarschuwt voor dalende marges bij ondernemingen

Nationale Bank waarschuwt voor dalende marges bij ondernemingen

Omgevingsvergunning voor sanering asbeststort in Rumst

Omgevingsvergunning voor sanering asbeststort in Rumst