Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Avant heeft ook een elektrische kniklader

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Avant heeft ook een elektrische kniklader

JORMA RAJAMAKI

© JORMA RAJAMAKI jorma@studiorajamaki.fi

Avant beschikt over een gamma van negen reeksen en maar liefst méér dan 21 uitvoeringen, met vermogens van 13 tot 57 pk en met een hefvermogen tot 1.500 kg. De meeste laders hebben een telescopisch uitschuifbare arm, wat resulteert in een hoog hefvermogen en dito werkbereik. De afmetingen en het eigengewicht kunnen hierdoor beperkt blijven wat een enorm voordeel is inzake transport en beschikbare werkruimte.

Zwitsers zakmes

Doordat een Avant uitgerust kan worden met wel 200 verschillende werktuigen, kan de machine ingezet worden voor een ongekend aantal doeleinden. Dat kan gaan over het vervoeren van grond en paletten, maar ook over het graven van sleuven, het egaliseren van oneffen terreinen,  het maaien van gras, het verwijderen en afvoeren van bomen en struiken, het uitvoeren van borstel- en reinigingswerken en alternatieve onkruidbestrijding, het uitvoeren van hamerwerk en nog veel meer!

Avant produceert zijn knikladers volgens een eigenzinnig concept. In tegenstelling tot  de ‘klassieke’ laders zit de bestuurder van de machine op het voorste gedeelte van de kniklader. Daardoor vergroot het zicht op het uit te voeren werk en op het aanbouwhulpstuk. Voor klanten die echter verkiezen om op de traditionele manier te blijven werken, werd de R-serie aan het portfolio toegevoegd. Daarbij neemt de bestuurder plaats op het achterste gedeelte van de machine. De 300-serie, bijna onveranderd 20 jaar in productie, is tot icoon uitgeroepen in de wereld van de schrankladers.

Eveneens in tegenstelling tot de concurrentie werkt Avant voor al zijn knikladers met een star knikpunt. Hierdoor is de machine veel stabieler en veiliger dan een kniklader met een pendelend knikpunt.  Conventionele laders krijgen immers steevast te kampen met een veiligheidsissue wanneer er met de maximum last moet worden geknikt. Dit probleem stelt zich bij Avant nooit, waardoor het risico op omkantelen zo goed als onbestaande is. De regel bij Avant is: wat je recht pakt, pak je ook volledig geknikt.

Elektrisch

Ook Avant mengt zich in de strijd voor emissievrije machines. Recent beleefde de e5, een volledig elektrische kniklader, zijn Benelux-primeur. Inzake karakteristieken en afmetingen komt hij het meest in de buurt van de diesel-aangedreven 528, waarmee hij, op de motor na, de meeste componenten deelt.

Het toepassingsgebied voor deze elektrische kniklader is heel divers. Zo kan hij perfect gebruikt worden voor goederenbehandeling in gesloten ruimtes en/of in werkomgevingen waar er strikte emissienormen of geluidsrestricties van toepassing zijn. De geïntegreerde batterijlader maakt het mogelijk om de batterijen altijd en overal te kunnen opladen zodra er een 230V/10A-stopcontact aanwezig is, terwijl het accu-wisselsysteem garant staat voor de continuïteit van het werk. Zo kan de gebruiker de ganse dag door een beroep blijven doen op zijn machine.

“Consumenten en fabrikanten denken tegenwoordig veel milieubewuster en de wetgeving inzake de emissienormen voor machines wordt steeds strenger. Met de accu-aangedreven kniklader komt Avant tegemoet aan de stijgende vraag naar elektrische machines, met een verlaagde geluidslast en zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Voor de nabije toekomst staan tal van projecten in de startblokken of is de productiefase reeds zo goed als bereikt”, weet Tom Raepers van Avant Machinery.

Netwerk

Ook in distributie, verhuur en service heeft Avant Machinery een streepje voor. Zo beschikt Avant Machinery over een uitgebreid netwerk van 38 Avant Centers: 20 in Nederland en 18 in België. Er is dus altijd wel een Avant Center in de buurt.  Als extra service biedt Avant de mogelijkheid aan haar klanten om speciaal ontwikkelde en minder frequent gebruikte toebehoren te huren bij elk Avant Center.

Om zowel de Avant Centers als gebruikers optimaal te informeren en te trainen in het gebruik, onderhoud en service heeft Avant Machinery op de thuisbasis in Sint-Truiden sinds twee jaar tevens een opleidingsruimte ingericht: de Avant Academy. Hier worden op verschillende tijdstippen per jaar opleiding gegeven door ervaren en praktijkgerichte trainers ter bevordering van rendement en veiligheid.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

MSC: Digitaliseren en jouw Verhuurbedrijf

Publireportage

MSC: Digitaliseren en jouw Verhuurbedrijf

Zijn er zorgen om achterop te geraken in de competitieve verhuurmarkt terwijl je juist voorop wilt lopen? Dan is digitalisering een sleutel tot succes. Het digitaliseren van bedrijfsprocessen leidt tot optimale prestaties, tevreden klanten en[…]

TVH neemt Rentalift over

TVH neemt Rentalift over

Bobcat heeft volledig elektrische compacte rupslader

Bobcat heeft volledig elektrische compacte rupslader

TVH Equipment centraliseert activiteiten in nieuwbouw

TVH Equipment centraliseert activiteiten in nieuwbouw

Meer artikels