Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Autonoom onderhoudsstation voor de groene ruimte

Gerelateerde onderwerpen :

Autonoom onderhoudsstation voor de groene ruimte

Tijdens Silent City 2018 in Hamburg, een internationale conferentie voor groenonderhoud en -inrichting van de openbare ruimte, heeft Husqvarna haar toekomstvisie voor 2025 gepresenteerd. Met Concept Zero laat de Zweedse producent zien hoe technologie, artificiële intelligentie  en robotisering bijdragen aan duurzaam groenonderhoud.

Zero is ontwikkeld rond een toekomstig basisstation voor groenonderhoud in steden en werkt volledig op zonne-energie. Gemeentelijke groendiensten kunnen zo hun gras fluisterstil laten maaien zonder CO2-uitstoot, met een minimale inzet van manuren. Het concept zorgt op een veilige manier voor een perfect maairesultaat op moeilijk bereikbare of gevaarlijke locaties zoals rotondes.Robotmaaiers kunnen aan een basisstation met zonnepanelen hun accu via inductie opladen achter gesloten schuifdeuren. Het maaigebied wordt via gps afgebakend door virtuele grenzen zodat de robotmaaiers automatisch binnen het perceel blijven. Zero is tevens verbonden met een aantal sensoren. Die signaleren onder meer wanneer de beplanting extra onderhoud nodig heeft. De groenonderhoudsdienst ontvangt dan automatisch een signaal via de computer of de smartphone. Ledlichtbuizen aan de bovenzijde van het station zorgen voor een sfeervolle lichtgloed en geven tevens het laadniveau aan.Concept Zero sluit aan bij de wens van Husq­varna om actief bij te dragen aan het behalen van de Parijs klimaatdoelstellingen om de wereldwijde verhoging van de gemiddelde temperatuur onder 2° C te houden. “Om de CO2-footprint van steden te reduceren, moeten wij nieuwe, nog niet geteste ideeën onderzoeken. Een toekomstvisie zoals Husqvarna Zero vormt een extra stimulans en activeert ons om nieuwe duurzame oplossingen voor onze planeet en haar bewoners te ontwikkelen”, aldus Rajinder Mehra, design director bij Husqvarna.
 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Heraanleg Kortrijkse verkeerswisselaar laat op zich wachten

Heraanleg Kortrijkse verkeerswisselaar laat op zich wachten

De volledige heraanleg van de verkeerswisselaar A19-R8 in Kortrijk is nog niet voor morgen. De verwerving van de gronden en het verkrijgen van een omgevingsvergunning zijn noodzakelijk vooraleer de werken kunnen aanbesteed worden. Het Agentschap[…]

Bescherming van de Vlaamse kust tegen overstromingen

Bescherming van de Vlaamse kust tegen overstromingen

Monsin-stuwdam wordt aangepakt

Monsin-stuwdam wordt aangepakt

Goedkoper telefoneren tussen lidstaten

Goedkoper telefoneren tussen lidstaten

Meer artikels