Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Auctelia krijgt kapitaalinjectie

Auctelia, het online veilingplatform voor professionele en industriële apparatuur, krijgt een kapitaalinjectie van 800.000 ' van de investeerders Internet Attitude en Inventures. Met het verse kapitaal wil Auctelia groeien in Vlaanderen, de online marktplaats verbeteren en zich nog meer internationaal ontwikkelen.

Auctelia biedt bedrijven van alle groottes de mogelijkheid om overtollige apparatuur online door te verkopen of te kopen. Het bedrijf is sinds de oprichting in 2009 voortdurend gegroeid. In de afgelopen 24 maanden werd de grens van 35.000 gebruikers overschreden, wat neerkomt op een jaarlijkse groei van 100%. Dit grote succes en groeipotentieel zijn voldoende om het vertrouwen van de investeerders Internet Attitude en Inventures te rechtvaardigen.

Marktwaarde

'Vele ondernemingen willen ongebruikte activa verkopen om hun liquiditeitsbehoefte te vervullen, maar weten niet hoe ze dit moeten aanpakken en hebben moeite om de marktwaarde van hun apparatuur te schatten. Dankzij onze expertise en ons internationale netwerk kunnen we klanten optimaal adviseren, zodat ze met een minimum aan tijd en inspanning het beste uit hun activa kunnen halen', stelt ceo Scott Garlick van Auctelia.

Nieuwe strategie

Auctelia onderscheidt zich door de goede begeleiding van de klant tijdens het hele proces, vanaf de prijsbepaling via het online plaatsen tot en met het ophalen van producten en de facturering. Verkopers kunnen er ook voor kiezen om dit zelf te doen. 'Deze kapitaalverhoging gaat gepaard met de invoering van een nieuwe strategie, die enerzijds is gericht op de optimalisatie van ons concept en anderzijds op de versterking van onze aanwezigheid in de buurlanden en in Vlaanderen, de ontwikkeling van ons magazijn in Genk en de opening van een tweede in Kortrijk', verduidelijkt Scott Garlick.

Doorbraak

'De resultaten van de afgelopen 24 maanden tonen opnieuw het potentieel van de oplossing van Auctelia. We hebben altijd in het bedrijf geloofd en zijn er trots op te kunnen bijdragen aan zijn lokale en internationale groei', verklaart ceo Olivier de Duve van Inventures. 'Dankzij onze vroege investering heeft Auctelia kunnen doorbreken op deze veelbelovende markt. Met evenveel enthousiasme geven wij vandaag opnieuw blijk van ons vertrouwen in deze onderneming, die de start-upfase is ontgroeid en nu klaar is om te rijpen en over de grenzen uit te breiden. De steun van onze experts op strategisch en operationeel niveau, één van de toegevoegde waarden van Internet Attitude, heeft daaraan bijgedragen en we zullen deze nog meer versterken om Auctelia in zijn groeifase te stimuleren', besluit Olivier de Wasseige, afgevaardigd bestuurder van Internet Attitude.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Slechts 1 op de 10 kmo’s bezit intellectuele-eigendomsrechten

Slechts 1 op de 10 kmo’s bezit intellectuele-eigendomsrechten

Slechts 10% van alle kleine en middelgrote ondernemingen in de Europese Unie beschikt over geregistreerde intellectuele-eigendomsrechten (IE-rechten), zoals nationale of Europese merken, modellen en octrooien. Nochtans plukken 93% van de[…]

30/09/2022 | Ondernemingen
Eerste onderneming in de vloerenindustrie CO2-neutraal gecertificeerd

Eerste onderneming in de vloerenindustrie CO2-neutraal gecertificeerd

Anglo Belgian Corporation neemt E. Van Wingen over

Anglo Belgian Corporation neemt E. Van Wingen over

Tegels en mozaïek blijven populair

Tegels en mozaïek blijven populair