Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Attec International breidt gamma uit met menger voor gietmortel

Gerelateerde onderwerpen :

,
Attec International breidt gamma uit met menger voor gietmortel

Attec International produceert al meer dan 40 jaar aanbouwdelen voor bouwmachines van verschillende merken. De onderneming uit Markegem heeft een aanbod van standaard tools en produceert eveneens aanbouwdelen op maat. Het standaardgamma werd zopas uitgebreid met een hydraulisch aangedreven menger voor gietmortel en een nieuw model betonmixer.

Het gamma van Attec International behoort tot het meest uitgebreide van Europa met meer dan 120 soorten aanbouwdelen. Die kan je grosso modo indelen volgens de machine waarvoor ze ingezet worden: laders, (mini)gravers, verreikers en heftrucks. Het aanbod bestaat o.m. uit veegborstels, asfaltverdeler, betonmixer (niet onder helling), betonfrezen, breekhamers,  boomstronkfrees, verschillende bakken, grondboren, trilplaat,  klepelmaaier, …

In dit gamma had Attec International reeds betonverdeelbakken. Je kan met zo’n bak zand en steenslag (gravé) scheppen en dan doe je er het cement bij. De machine mengt zelf en daarna kan je het beton vooruit storten, onderaan laten weglopen of via een slang.

Dankzij de feedback van de Attec-dealers werden deze verbeterd en aangepast naar de noden van de gebruikers. De bestaande versie had een capaciteit van 0,1 tot 2 m³, terwijl de nieuwe versie gaat van 0,5 tot 2,5 m³. Deze nieuwe versie is reeds tien maanden in productie bij Attec en is sindsdien één van de best verkochte aanbouwdelen.
Inspelen op de vraag van de markt
“Er was echter redelijk wat vraag naar een menger voor gietmortel die deze twee functies (mengen en verdelen) kan combineren. De bak moet kleine hoeveelheden (20 tot 200 l) krimpbeton of kunstharsen kunnen verwerken. Daarom ontwikkelden wij een hydraulisch aangedreven menger voor gietmortel”, duidt ceo Dries Vangaever van Attec International.

Het oppikken gebeurt met een palletvork. Hierdoor kan er zowel links als rechts maar ook frontaal gestort worden. Standaard wordt dit aanbouwelement geleverd met twee te combineren verlengstukken (475 en 450 mm) en een verlengstuk met beperkte diameter voor heel nauwkeurige stortopdrachten.

Geen spatten

De verplichte netbescherming van deze menger heeft net als de betonmixer van Attec getande latten om cement- en andere zakken makkelijk te openen. Het bovendeel heeft een afschermplaat om rondvliegende spatten te voorkomen. De speciaal ontworpen mengspiraal kan zowel kleine als grote hoeveelheden vlot verwerken. De afsluitschuif wordt manueel bediend, wat een zeer exacte dosering mogelijk maakt.

Optioneel kan dit aanbouwdeel uitgerust worden met een elektro- of benzinemotor met hydropomp voor een autonome werking.

Door de eigen productie van aanbouwdelen kan Attec International kwaliteit, maatwerk en een snelle levertijd waarborgen. Reeds jaren zijn ze bekend vanwege hun uitstekende klantenservice en dienst na verkoop.


 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

JCB toont eerste graafmachine op waterstof

JCB toont eerste graafmachine op waterstof

De Britse materieelproducent JCB heeft zopas beelden verspreid van de naar eigen zeggen allereerste op waterstof aangedreven graafmachine. Voorlopig is er nog geen informatie over wanneer de productie zou kunnen starten. Eerder dit jaar kondigde[…]

01/07/2020 | MaterieelVerhuur
Materieelverkoop: klap door viruscrisis na topjaar

Materieelverkoop: klap door viruscrisis na topjaar

Nieuwe compacte wiellader van Komatsu heeft 25% meer kracht

Nieuwe compacte wiellader van Komatsu heeft 25% meer kracht

Correct Services neemt Gentse Heftrucks over

Correct Services neemt Gentse Heftrucks over

Meer artikels