Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

ATO zoekt met de loep

Gerelateerde onderwerpen :

ATO zoekt met de loep

ATO, d.i. de afdeling Algemene Technische Ondersteuning van het departement Mobiliteit en Openbare Werken van het Vlaamse Gewest, doet zijn werk grondig. In een bepaalde zaak viel men erover dat een inschrijver in zijn offerte een uurtarief van 30 ' hanteerde. De inschrijver had dat blijkbaar overgenomen uit een dossier dat dateerde van 2011. Toen was dat tarief mogelijk nog aanvaardbaar, tegenwoordig bleek dat echter onder het minimumloon te liggen, rekening houdend met onder meer sociale bijdragen en verzekeringen. Dat bleek meteen een 'goede reden' om de door een inschrijver gegeven prijsverantwoording niet te aanvaarden.

In de procedure voor de Raad van State argumenteerde de inschrijver in kwestie nog dat dit tarief wel degelijk realistisch was omdat er gewerkt werd met bepaalde categorieën van werknemers waarvoor een RSZ-korting gold. Op zich kan dat een goed argument zijn om dat lage uurtarief te verantwoorden, maar dat had dan wel in de prijsverantwoording zelf vermeld moeten worden. Daarmee pas in het kader van de procedure voor de Raad van State mee afkomen, brengt geen zoden aan de dijk. Alert zijn en zo volledig mogelijk motiveren bij een prijsverantwoording is dus de boodschap (arrest van 19 februari 2015).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Grondwettelijk Hof vernietigt bijkluswet

Grondwettelijk Hof vernietigt bijkluswet

Bouwunie, Nelectra en NAV (architecten) dienden op 24 januari 2019, samen met Unizo, de Boerenbond en nog zes andere sectororganisaties, bij het Grondwettelijk Hof een gezamenlijk verzoekschrift in tot vernietiging van de zogenaamde[…]

Opnieuw normale termijn voor omgevingsvergunning

Opnieuw normale termijn voor omgevingsvergunning

Zijn de zakengeheimen in uw offerte goed beschermd?

Zijn de zakengeheimen in uw offerte goed beschermd?

De impact van de COVID-19 pandemie op werken

De impact van de COVID-19 pandemie op werken

Meer artikels