Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Atlas Copco vervolledigt gamma WEDA-dompelpompen

Gerelateerde onderwerpen :

Atlas Copco vervolledigt gamma WEDA-dompelpompen

Dewatering application weda dewatering pump

© © Atlas Copco

Atlas Copco Power and Flow heeft zijn gamma van elektrische WEDA-dompelpompen vervolledigd. De afdeling lanceert een nieuwe reeks voor drainage- en slibtoepassingen en voegt een compleet nieuwe serie voor slurrytoepassingen toe. Kiezen uit  dit uitgebreide assortiment is voortaan eenvoudiger, omdat alle modellen zijn gerangschikt op toepassing en het vloeistoftype dat ze hanteren.

Het assortiment omvat voortaan drie productfamilies: de uitgebreide WEDA D voor ontwatering, de eveneens uitgebreide WEDA S voor slib en de geheel nieuwe WEDA L-slurryfamilie. De WEDA D-pompen verwerken zowel schoon als vuil water, ook met kleine vaste deeltjes. De serie WEDA S ondersteunt de ontwatering van vloeibaar slib met daarin grotere deeltjes. De WEDA L-producten zijn het sterkst en hebben de grootste openingen om slurry van het moeilijkste materiaal te kunnen verwerken.

De WEDA D-productfamilie heeft de D80, een nieuw model voor ontwatering. De S30 en S60 kunnen, als de nieuwe modellen voor de WEDA S-slibfamilie, dikke, zachte modder of andere soortgelijke visceuze mengsels van vloeistoffen en vaste stoffen hanteren. De volledig nieuwe WEDA L-productfamilie hanteert halfvloeibare slibmengsels, doorgaans van fijne mest-, cement- of kooldeeltjes en water.

Er is niet alleen veel aandacht besteed aan het verbeteren van hun prestaties, maar ook aan het lichter maken van de pompen, het vergroten van de elektrische veiligheid, het verbeteren van het afdichtingsontwerp en het vereenvoudigen van de installatie. Alle pompen in de series D en S zijn verkrijgbaar met de functies van WEDA+, zoals beveiliging tegen fase-uitval, rotatiecontrole, thermische schakelaars en een 20 m lange kabel met fasedraaier voor alle drie fasepompen. Deze functies zijn tevens als optie leverbaar op de serie L.

De WEDA D-pompen, die gebruikmaken van afvoer aan de bovenzijde, kunnen water met een soortelijk gewicht tot 1.100 kg/m3 hanteren en, volgens het model, vaste stoffen met een diameter van 4 tot 12 mm. De capaciteiten van WEDA S-pompen met afvoer aan de onderzijde variëren van water met een soortelijk gewicht tot 1.400 kg/m3 en vaste stoffen van 25 tot 50 mm, volgens het model. De WEDA L-pompen, die ook gebruikmaken van afvoer aan de onderzijde, kunnen water met een soortelijk gewicht tot 1.700 kg/m3 hanteren en, afhankelijk van het model, vaste stoffen met een diameter van 20 tot 60 mm.

Dankzij hun specificaties zijn de pompen goed uitgerust voor een uitgebreid scala aan ontwateringstoepassingen; ze leveren de prestaties, de betrouwbaarheid en het gebruiks- en onderhoudsgemak dat essentieel is voor gebruikers in verschillende sectoren. Alle modellen hebben een ingebouwde starter en motorbeschermingssysteem, naast een optionele automatische hendelcontrole. Instelbare, slijtvaste rubberen diffusors en geharde hoogchromen waaiers garanderen duurzaamheid in veeleisende omgevingen.

“De WEDA-pompen kunnen een debiet tot maximaal 16.500l/min verwerken, met een vermogensbereik tot 54 kW. Zo bieden ze ideale ontwateringsoplossingen in een groot aantal uiteenlopende toepassingen in de bouw, de industrie, in noodsituaties en bij onderhoudswerkzaamheden”, stelt Hrishi Kulkarni, productmanager van de divisie Power and Flow van Atlas Copco.

Hanteren en transport zijn een stuk eenvoudiger geworden door het gewicht van de pompen, dat volgens Atlas Copco 20% lager ligt dan de producten van concurrenten: een voordeel dat ze vooral aantrekkelijk maakt voor de verhuur. Gebruiksgemak is zorgvuldig afgewogen tegen uitstekende prestaties, waarbij een aantal modellen vaste stoffen met een maximale grootte van 2” door de pomp kan laten passeren. Een verbeterde aluminiumlegering zorgt voor een grotere corrosiebestendigheid bij alle toepassingen, terwijl versterkte kabeldoorvoeren een grotere weerstand tegen waterlekken garanderen.

Alle pompen hebben afdichtingstypes die zijn afgestemd op hun grootte en een externe plug voor het bijvullen van vet of een olie-inspectieplug voor eenvoudig onderhoud. Met hun vele aansluitmogelijkheden en -groottes zijn de uitlaataansluitingen instelbaar, waarbij de stroomrichting kan worden ingesteld op 90 tot 180°.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Wie een nieuwe bouwmachine besteld heeft, wordt geconfronteerd met lange wachttijden. De aankoop van recente gebruikte machine kan dan soms soelaas bieden. Troostwijk organiseert op het einde van dit jaar een veiling met bouw- en[…]

Nieuw bij Joskin: de Cargo-Lift 30 t

Nieuw bij Joskin: de Cargo-Lift 30 t

Wiellader vanop afstand bedienen met een iPhone

Wiellader vanop afstand bedienen met een iPhone

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

Meer artikels