Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Atlas Copco Rental bouwt nieuwe site in Boom

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
 Atlas Copco Rental bouwt nieuwe site in Boom

Burgemeester van Boom Jeroen Baert, aannemer Mathieu Gijbels en Ronnie Leten, president en ceo van Atlas Copco, hebben zopas symbolisch de eerste kolom gezet van de nieuwe site van Atlas Copco Rental Europe. Het bedrijf verhuist van Rumst naar Boom om haar steeds groeiende verhuuractiviteiten in Europa te kunnen uitbouwen. Architect Sebastian Mortelmans zorgde voor het ontwerpconcept en Mathieu Gijbels zal de bouwwerken uitvoeren.

Atlas Copco Rental Europe verhuurt installaties voor tijdelijke perslucht-, stoom-, stikstof- en stroomvoorziening in meer dan 160 industriesectoren in heel Europa. In België is het bedrijf actief in de voedingsindustrie, de kernenergie en de petrochemie in de haven van Antwerpen. ?De verhuis moet onze steeds groeiende verhuuractiviteiten ondersteunen. We zijn tevreden om hier vandaag samen met Mathieu Gijbels de eerste blik op onze toekomst voor te stellen. Tegen de lente van 2017 moeten we kunnen inhuizen in het gloednieuwe gebouw?, zegt Stefaan Vertriest, general manager Atlas Copco Rental Europe.

?Atlas Copco Rental Europe heeft een uitgesproken visie over hoe een hedendaagse werkplek er moet uitzien: open werkplekken rondom een centrale plaza waar formele en informele ontmoetingen tussen de werknemers de creativiteit en de groei van het bedrijf stimuleren. De kenmerkende vorm van het gebouw is een rechtstreeks gevolg van deze doorgedreven visie, waarbij tegelijk de verschillende bouwdelen worden gevat binnen eenzelfde volume. Als architectenkantoor zijn wij uitermate dankbaar dat we voor dergelijk helder kijkend bedrijf als Atlas Copco Rental Europe een ontwerp mochten maken?, aldus architect Sebastian Mortelmans.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Liebherr toont krachtige mobiele kraan op 4 assen

Liebherr toont krachtige mobiele kraan op 4 assen

Liebherr toont op de vakbeurs Conexpo in Las Vegas een vierassige mobiele kraan van 120 ton die prestaties levert die volgens Liebherr normaal enkel door vijfassige mobiele kranen van zowat 200 ton geleverd worden. Nog volgens Liebherr is het[…]

19/02/2020 | MaterieelVerhuur
Doosan ontwikkelt drone op waterstof

Doosan ontwikkelt drone op waterstof

Volvo’s grootste rupsgraver voldoet aan Stage V

Volvo’s grootste rupsgraver voldoet aan Stage V

Rupslader met quad-banden

Rupslader met quad-banden

Meer artikels