Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Atlas Copco Rental bouwt nieuwe site in Boom

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
 Atlas Copco Rental bouwt nieuwe site in Boom

Burgemeester van Boom Jeroen Baert, aannemer Mathieu Gijbels en Ronnie Leten, president en ceo van Atlas Copco, hebben zopas symbolisch de eerste kolom gezet van de nieuwe site van Atlas Copco Rental Europe. Het bedrijf verhuist van Rumst naar Boom om haar steeds groeiende verhuuractiviteiten in Europa te kunnen uitbouwen. Architect Sebastian Mortelmans zorgde voor het ontwerpconcept en Mathieu Gijbels zal de bouwwerken uitvoeren.

Atlas Copco Rental Europe verhuurt installaties voor tijdelijke perslucht-, stoom-, stikstof- en stroomvoorziening in meer dan 160 industriesectoren in heel Europa. In België is het bedrijf actief in de voedingsindustrie, de kernenergie en de petrochemie in de haven van Antwerpen. ?De verhuis moet onze steeds groeiende verhuuractiviteiten ondersteunen. We zijn tevreden om hier vandaag samen met Mathieu Gijbels de eerste blik op onze toekomst voor te stellen. Tegen de lente van 2017 moeten we kunnen inhuizen in het gloednieuwe gebouw?, zegt Stefaan Vertriest, general manager Atlas Copco Rental Europe.

?Atlas Copco Rental Europe heeft een uitgesproken visie over hoe een hedendaagse werkplek er moet uitzien: open werkplekken rondom een centrale plaza waar formele en informele ontmoetingen tussen de werknemers de creativiteit en de groei van het bedrijf stimuleren. De kenmerkende vorm van het gebouw is een rechtstreeks gevolg van deze doorgedreven visie, waarbij tegelijk de verschillende bouwdelen worden gevat binnen eenzelfde volume. Als architectenkantoor zijn wij uitermate dankbaar dat we voor dergelijk helder kijkend bedrijf als Atlas Copco Rental Europe een ontwerp mochten maken?, aldus architect Sebastian Mortelmans.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Boels investeert 29 miljoen € in 445 JCB-machines

Boels investeert 29 miljoen € in 445 JCB-machines

Het toonaangevende Europese verhuurbedrijf Boels Rental heeft haar grootste order ooit bij JCB geplaatst. De materieelverhuurder investeert in een nieuw machinepark dat volledig is uitgerust met de nieuwste telematicatechnologie. De nieuwe[…]

09/11/2019 | MaterieelVerhuur
Doosan verkoopt 100 wielladers aan CEMEX

Doosan verkoopt 100 wielladers aan CEMEX

Liebherr onthult funderingsmachine op accu en nieuwe 30-tons knikdumper

Liebherr onthult funderingsmachine op accu en nieuwe 30-tons knikdumper

Junttan bedient Belgische markt vanuit Nederland

Junttan bedient Belgische markt vanuit Nederland

Meer artikels