Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Video

ATG voor Porotherm Dryfix

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
ATG voor Porotherm Dryfix

Foto: Wienerberger.

Porotherm Dryfix van Wienerberger is een systeem waarmee aannemers snel en efficiënt Porotherm PLS 500 en PLS Lambda binnenmuurstenen kunnen verlijmen met een ééncomponentpolyurethaanlijm. Zopas kreeg dit systeem een ATG. Daarmee biedt BUtgb, de beheerder van het ATG, consumenten, architecten en aannemers de zekerheid dat Porotherm Dryfix een kwaliteitsvolle oplossing is voor binnenmuurmetselwerk.

ATG

Een ATG (Agrément Technique - Technische Goedkeuring) attesteert via een grondige aftoetsing dat een welbepaald product of systeem van een fabrikant geschikt is voor een bepaalde toepassing. Het technische advies omschrijft eenduidig het product of systeem, zijn karakteristieken en hoe het moet worden geplaatst. ATG’s worden opgesteld voor producten waarvoor geen product- of rekennormen bestaan. Vaak zijn dat innovatieve producten of producten die bestaan uit verschillende componenten. De beheerder van het ATG-merk is de Belgische Unie voor de technische goedkeuring in de bouw (BUtgb).

Externe controle

De technische goedkeuring voor Porotherm Dryfix (ATG 3138) onderschrijft de technische informatie van Wienerberger voor een correcte berekening van het metselwerk. Dat ging gepaard met een testprogramma in universitaire en andere laboratoria. Zo werden o.a. de muurdruksterkte, de buigsterkte, de brandweerstand en de duurzaamheid onder de loep genomen. Een certificatie-instelling kijkt in opdracht van de BUtgb toe op de conformiteit van de productie met de goedkeuring.

Gecertificeerde uitvoerders

Behalve een bevestiging van de technische kenmerken van Porotherm Dryfix omschrijft de ATG ook de voorwaarden voor een correcte uitvoering. Die gebeurt door gecertificeerde uitvoerders die bij Wienerberger een opleiding volgen, alle relevante technische informatie ter beschikking krijgen en bij de start van een bouwwerf op steun kunnen rekenen. Het voorbije jaar volgden meer dan 1.500 aannemers deze opleiding en werden zij gecertificeerd. Een lijst met erkende aannemers vind je op www.wienerberger.be/service/professionals/dryfix-plaatsers

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'De  bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

'De bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

Elke week geeft Bouwkroniek het woord aan een CEO uit de brede Belgische bouwsector. Dit keer voelen we Bill Olivier aan de tand, CEO van Loxam Belux.   Van welke nieuwe technologie verwacht u dat ze uw business de komende jaren het meeste[…]

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

'Sneller bouwproces koppelen aan duurzaamheid en kwaliteit'

'Sneller bouwproces koppelen aan duurzaamheid en kwaliteit'

VIATEQ: partner voor opdrachtgever en aannemer

Publireportage

VIATEQ: partner voor opdrachtgever en aannemer

Meer artikels