Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

ATF wegenbouw bekroond voor tevreden werknemers

Gerelateerde onderwerpen :

ATF wegenbouw bekroond voor tevreden werknemers

De winnaars van de Kwinta Business Excellence Award 2017 met links vooraan Mieke Frijters van ATF wegenbouw.

Mieke Frijters, de zaakvoerster van ATF wegenbouw uit Zandvliet, wint de Kwinta Business Excellence Award 2017 in de categorie ‘Corporate’ met een project waarin geluk, plezier en tevreden werknemers de weg vormen naar tevreden klanten. Deze prijs wordt jaarlijks door het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg (VCK) uitgereikt aan managers die in hun bedrijf op een bijzondere wijze bijdragen tot de ontplooiing van kwaliteit en ‘business excellence’. Dit jaar waren ook Suez en het OLV Ziekenhuis Aalst-Asse-Ninove genomineerd in de strijd om de Kwinta Business Excellence Award 2017. 

De jury vindt de manier waarop Mieke Frijters van ATF wegenbouw betrokkenheid en communicatie organiseert uniek en stelt dat het hele dossier een zeer pragmatische ‘hands on’ en vooral waardegedreven aanpak uitstraalt. Bij ATF wegenbouw leidt dat tot meer veiligheid, een hogere klantentevredenheid en personeel dat blijft. “Het maakt niet zoveel uit welk beroep je hebt of wat je doet. Het is de sfeer en alles wat er omheen draait die maken of je gelukkig bent op je werk. Als je een tevreden gevoel hebt, is de kwaliteit sowieso een pak hoger”, zegt Mieke Frijters.

AZ Maria Middelares

In de categorie ‘Healthcare’ winnen Linda Staessen, Ann Van Oost en Annelies Lippens van het AZ Maria Middelares in Gent de Kwinta Business Excellence Award 2017. Ze slaagden erin om kwaliteit in iedere cel van het ziekenhuis te brengen. “We hebben kwaliteit tastbaar, meetbaar, zichtbaar en dynamisch gemaakt. Daardoor is er een blijvend effect op de veiligheidscultuur met duidelijk aantoonbare resultaten voor de patiënt. Zo springt bij internationale audits de aandacht voor warme zorg en top-down-engagement van de staff eruit”, legt Staessen uit.

Het VCK is een netwerk van 200 bedrijven en organisaties die kwaliteit essentieel vinden om hun performantie te verbeteren. Het centrum werd opgericht in 1985 door de toenmalige Vlaamse Executieve en evolueerde de voorbije dertig tot een zelfbedruipende one-stop-shop over kwaliteit. Het VCK ondersteunt alle bedrijven en organisaties op zoek naar advies en hulp rond uitdagingen en problemen met kwaliteit. Via de website kwinta.be bereikt de organisatie maandelijks 4.000 professionals terwijl de nieuwsbrief 10.000 bestemmelingen telt. Daarnaast organiseert het VCK evenementen waar kwaliteitsmanagers ervaringen en kennis delen met elkaar.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

De onmisbare periodieke check-up van uw verzekeringen

Publireportage

De onmisbare periodieke check-up van uw verzekeringen

Uw professionele activiteit in de bouw evolueert voortdurend... En uw verzekeringen, houden ze gelijke tred? Zeker? U installeert zonnepanelen op uw bedrijfsgebouw, investeert in nieuwe dure bouwmachines, werft nieuwe personeel aan, vernieuwt uw[…]

Dialoog over asset management en uitdagingen in de bouwwereld

Publireportage

Dialoog over asset management en uitdagingen in de bouwwereld

Dako groeit en laat u groeien, op alle vlakken

Publireportage

Dako groeit en laat u groeien, op alle vlakken

Zelfstandig : voordelige fiscale oplossingen voor uw pensioen

Publireportage

Zelfstandig : voordelige fiscale oplossingen voor uw pensioen

Meer artikels