Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Atenor bouwt in Boekarest

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Atenor bouwt in Boekarest

© Atenor

Het Belgische Atenor heeft de definitieve bouwvergunning voor het project Dacia One. Het project ligt aan het kruispunt tussen twee van de meest prestigieuze boulevards van Boekarest, Calea Victoriei Boulevard en Dacia Boulevard. Het project omvat twee afzonderlijke gebouwen, bestaande uit een historisch monumentale villa (1.500 m²) die vroeger werd gebruikt door de Duitse Legatie en een nieuw, ultramodern kantoorgebouw van klasse A (13.500 m²).

Het project respecteert volledig zijn oorspronkelijke karakter en de historische binnenstad. De villa Casa Cesianu uit 1893 zal in zijn oorspronkelijke ontwerp worden hersteld en, ondanks grote technische problemen, zal het Constantin Tanase-theater uit 1951 ook worden gerenoveerd met behoud van zijn dominante kenmerken. De vergunning voor de renovatie van de historische villa, waarvoor de werkzaamheden aan de gang zijn, werd verkregen in het vierde kwartaal van 2018. Er werd een huurovereenkomst voor de gehele historische villa gesloten met advocatenkantoor Noerr. Naast deze renovatie, heeft het verkrijgen van de bouwvergunning het begin van de voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwe, ultramoderne kantoorruimtes toegelaten.

Breeam Excellent

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de algemene aannemer Kèsz. De kantoorruimtes van klasse A zullen worden verhuurd aan ING Tech, een wereldwijde hub voor softwareontwikkeling die deel uitmaakt van de ING Groep. Na ontvangst van alle vergunningen kunnen de bouwwerkzaamheden echt beginnen, met een geplande opleverdatum van het project in het derde kwartaal van 2021.

Zoals alle lopende projecten die Atenor in Roemenië ontwikkelt, streeft Dacia One naar een BREEAM Excellent- en een Well Gold-certificering. Met de projecten Dacia One en @Expo die in 2020 in Boekarest gebouwd worden, versterkt Atenor zijn ontwikkelingsstrategie in Centraal-Europa en heeft ze momenteel 28 projecten in portefeuille, goed voor een ontwikkelingsoppervlakte van meer dan 1.200.000 m².

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Woningen, kinderopvang en openbaar park in Sint-Gillis

Woningen, kinderopvang en openbaar park in Sint-Gillis

Het vastgoedproject Mairesse Garden aan de Munthofstraat 137-139 in Sint-Gillis zal worden gerealiseerd door aannemer  Louis De Waele. Voor het project sloeg de gemeente Sint-Gillis de handen in elkaar met citydev.brussels. Er komen negen[…]

Zonnige Kempen renoveert gevel in Vinkenhof Berlaar

Zonnige Kempen renoveert gevel in Vinkenhof Berlaar

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Sweco ontwerpt twee waterstoffabrieken voor North Sea Port

Sweco ontwerpt twee waterstoffabrieken voor North Sea Port

Meer artikels