Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Associatie KU Leuven start unieke samenwerking rond levenslang leren

Gerelateerde onderwerpen :

,
Associatie KU Leuven start unieke samenwerking rond levenslang leren

© ©Postmodern Studio - stock.adobe.com

De KU Leuven en vijf hogescholen brengen hun opleidingsaanbod samen en werken zo mee aan de arbeidsmarkt van de toekomst en de maatschappij van morgen. Al wie wil bijblijven, specialiseren, groeien of omscholen kan vanaf nu terecht op één adres: ikblijfbij.be.
Het nieuwe platform van de Associatie KU Leuven brengt het huidige (en toekomstige) aanbod voor levenslang leren van KU Leuven, LUCA School of Arts, Odisee, Thomas More, UCLL en Vives op een gebruiksvriendelijke manier samen.
 
Nu de economie en de samenleving heropleven is de arbeidsmarkt volop in beweging. Werkgevers kampen met een gebrek aan geschikte profielen, meer medewerkers willen een nieuwe professionele weg inslaan en zich omscholen, en de snelle technologische evoluties zetten aan tot bijscholing en specialisatie.
 
Steeds meer mensen zijn ook op zoek naar persoonlijke ontwikkeling, zingeving en verrijking, of willen beter begrijpen hoe de samenleving kan omgaan met de uitdagingen van vandaag. Ook voor hen bieden de universiteit en de hogescholen een snel groeiend aanbod van kort- en langlopende opleidingen.
 
De Associatie KU Leuven wil zo meebouwen aan de samenleving en de arbeidsmarkt van de toekomst. Een arbeidsmarkt in tijden van toenemende krapte en die door de evolutie naar langere loopbanen heel erg in beweging is, met almaar meer medewerkers die nieuwe competenties willen ontwikkelen of hun carrière een nieuwe wending willen geven.
 
Afhankelijk van het instapmoment kan een levenslang lerende op ikblijfbij.be meer dan 1.000 opleidingen vinden, in meer dan tien domeinen. Van wetenschap over onderwijs tot recht of welzijn. Online, hybride of fysiek op één van de 23 campussen verspreid over Vlaanderen en Brussel. Overdag, ’s avonds of in het weekend.
 
Deze unieke samenwerking tussen de universiteit en de vijf hogescholen zorgt voor een innovatief, praktijkgericht  en fijnmazig aanbod voor levenslang leren, gestoeld op onderzoek en op de expertise van de zes partners van de Associatie KU Leuven. Levenslang leren en versterking van het menselijk kapitaal is één van de pijlers van het Vlaamse Relancebeleid. 2021 werd ook uitgeroepen tot ‘Jaar van de Opleiding’.
 
“ikblijfbij.be gaat ook verder dan het louter samenbrengen van bestaande opleidingen. Uit de samenwerking rond dit platform ontstaat ook nieuw, gezamenlijk aanbod, denken we maar aan kortdurende opleidingsvormen en micro-degrees, waarmee we kort op de bal kunnen spelen en aansluiten op evoluties in onderzoek of werkveld”, zegt Marc Vandewalle, algemeen directeur UCLL en voorzitter van de associatiebeleidsgroep Levenslang Leren.
 
“Levenslang leren is geen modetrend. Het wordt geleidelijk aan het nieuwe normaal. Onze snel evoluerende samenleving zet ons daar ook toe aan. Met dit unieke partnerschap van de Associatie KU Leuven willen we hier een voortrekker in zijn. Met ikblijfbij.be zit je zelf aan het stuur van je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Op het ritme van jouw leven”, besluit Luc Sels, rector van de KU Leuven.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Sectorfondsen bieden betaalbaar bijleren voor bedrijven

Sectorfondsen bieden betaalbaar bijleren voor bedrijven

Met de campagne iedereenkanbijleren.be willen 38 sectorfondsen en de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) werknemers en bedrijven aanzetten om levenslang te leren en hen naar het opleidingsaanbod van de sectorfondsen leiden. Deze[…]

25/11/2022 | Vakopleiding
“Hoog tijd om het syteem van duaal leren op te waarderen”

“Hoog tijd om het syteem van duaal leren op te waarderen”

Opleidingsprogramma voor heftruckchauffeurs om 4.000 vacatures in te vullen

Opleidingsprogramma voor heftruckchauffeurs om 4.000 vacatures in te vullen

Steeds minder jongeren volgen voltijds bouwonderwijs

Steeds minder jongeren volgen voltijds bouwonderwijs

Meer artikels