Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Asfalt & Bitumendag

Gerelateerde onderwerpen :

Eurobitume en de Belgische Vereniging van Asfaltproducenten (BVA) organiseren op 15 maart samen de Asfalt & Bitumendag 2016 in het Diamant Business & Conference Center aan de August Reyerslaan 80 in Schaarbeek. Dit evenement is de opvolger van de Bitumendag, die Eurobitume zelfstandig organiseerde. Hierbij belichten toonaangevende sprekers hun visie op de beleidsmatige uitdagingen voor de toekomst van onze infrastructuur, onderhoud aan wegen, Smart Mobility en wegen en belangrijke kennisitems voor de asfaltverhardingen van vandaag.

Programma

De dag start met presentaties van de overheden in Vlaanderen en Wallonië, waarbij Tom Roelants (administrateur-generaal van het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer) en Etienne Willame (directeur-generaal Service Public de Wallonie) hun kijk geven op de toekomstige ontwikkelingen van onze infrastructuur en de belangrijke uitdagingen die ons wachten; daarbij zijn ook budgettaire restricties aan de orde. Vervolgens wordt belicht hoe transport in de toekomst zal plaatsvinden onder de titel 'Smart Mobility', een ontwikkeling die waarschijnlijk ook consequenties zal hebben voor de wegenbouw. 's Morgens zijn ook nog presentaties voorzien over geluidswerende deklagen in stedelijke omgevingen, het onderhoud aan onze wegen en het bepalen van de rafelingsweerstand van deklagen op onze wegen.

Tijdens de middagsessie informeren sprekers over ontwikkelingen m.b.t. stroefheid als prestatiekenmerk, financiële aspecten van wegenonderhoud en de moderne bitumenproductieprocessen en de ontwikkeling van bijbehorende specificaties. Na de presentaties, die tot zowat 15 uur duren, is er gelegenheid om de expositie te bezoeken waar bedrijven op hun stand hun nieuwste ontwikkelingen en aanbod presenteren en om elkaar in een informele sfeer te ontmoeten.

Dit is het programma:

9.30 uur: Opening en welkom door Theo Terlouw (Eurobitume BNL).

9.45 uur: 'Visie op de toekomst van de infrastructuur in Vlaanderen' door Tom Roelants (MOW/AWV Vlaanderen).

10.10 uur: 'Visie op de toekomst van de infrastructuur in Wallonië'

door Etienne Willame (SPW Wallonië).

10.35 uur 'Aspecten van Smart Mobility' door Xavier Tackoen (Espaces-Mobilités).

10.55 uur: Koffiepauze.

11.25 uur: 'Geluidsreducerende deklagen in stedelijke omgeving' door

Cedric Vuye (Universiteit Antwerpen).

11.50 uur: 'Pavement Management - maintenance' door Jean-Pol Tasiaux (INASEP/Sygerco).

12.10 uur: 'Rafeling en de ontwikkeling van een prestatieproef' door

Joëlle De Visscher (OCW).

12.30 uur: Lunch.

14 uur: 'Stroefheid als Prestatieproef' door Margo Briessinck en Noël Vanhollebeke (AWV Afd. Wegenbouwkunde BVA).

14.25 uur: 'Financiële aspecten van wegenonderhoud' door Pierre Joly (Gravaubel/RenoRoad).

14.45 uur: 'Bitumenproductie en specificaties vanuit het perspectief van Eurobitume' door Carl Robertus (Nynas).

15.05 uur: Afsluitende opmerkingen door Theo Terlouw.

15.15 uur Tentoonstelling en drink.

17.30 uur: Einde.

De inschrijvingskosten werden met pakweg 20% verlaagd en de deelnemers kunnen gratis parkeren in de parkeergarage van het Diamant Centre. Belangstellenden kunnen zich nog vóór 8 maart inschrijven via http://register.eurobitume.eu/index.php'lang=nl, door hun ingevulde aanmeldingsformulier te printen en te versturen naar Eurobitume, Vorstlaan 165 in 1160 Brussel of te faxen naar het nummer 02 566 91 49 of door het in te scannen en te mailen naar viviane.dupont@eurobitume.eu. De deelnameprijs (inclusief lunch) bedraagt 115 ' inclusief 21% btw, met vermelding van de naam van de deelnemer(s) te storten op het rekeningnummer van Eurobitume BE05 3101 2109 3775 (BIC BBRUBEBB). Bedrijven die een stand willen huren, kunnen zich hierover informeren op viviane.dupont@eurobitume.eu.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Transport- en logistieke sector ziet omzet fors dalen

Transport- en logistieke sector ziet omzet fors dalen

De actuele viruscrisis slaat economisch en financieel diepe wonden, al verschillen de gevolgen per sector. De Federatie van Belgische Transporteurs (Febetra) maakt een stand van zaken op voor de transport- en logistieke sector. Daarvoor gebeurde[…]

Nieuwe voorzitter Confederatie Bouw Limburg

Nieuwe voorzitter Confederatie Bouw Limburg

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Fema: 'bouwhandel mag toonzalen en shops openen'

Fema: 'bouwhandel mag toonzalen en shops openen'

Meer artikels