Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Ascencio betreedt Spaanse markt

De Belgische openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap (openbare gvv) Ascencio heeft via haar Spaanse volle dochteronderneming drie panden verworven. De panden liggen in de retailparks Mega Park in Madrid (3.660 m²), Sant Boi in Barcelona (3.354 m²) en Bonaire in Valencia (4.814 m²).

Worten

Deze sale-and-rent-backtransactie werd gesloten met de Groep Worten. Deze keten, die zowel in Spanje als in Portugal elektrische huishoudapparatuur verkoopt, is een dochteronderneming van de Portugese groep Sonae. Worten heeft in Spanje 48 verkooppunten en in Portugal 178.

Lage intrest

De drie gebouwen werden samen gekocht voor 27,3 miljoen ' (registratierechten inbegrepen). De operatie werd volledig gefinancierd via bankleningen met een looptijd van 5 tot 7 jaar (tegen historisch lage interestvoeten). Na deze transactie is de geografische spreiding van de Ascencio-portefeuille als volgt: België: 62%, Frankrijk 33% en Spanje 5%.

Economisch herstel

Algemeen directeur Marc Brisack van Ascencio hoopt met deze transactie op termijn mee te profiteren van het economische herstel dat in Spanje waargenomen wordt. 'De rendementen in Spanje zijn nog gunstig in vergelijking met de opbrengsten van recente transacties in België en Frankrijk', besluit Brisack.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Deinze: werken voor Torck-site gestart

Deinze: werken voor Torck-site gestart

Op de site van de oude fabriekspanden van Torck in de Ommegangstraat in Deinze is gestart met de grondwerken voor de bouw van 60 wooneenheden en een commerciële ruimte, een fietsenstalling en een ondergrondse parking. Reeds 20% van de[…]

20/04/2021 | Deinze
Nieuwe brug verbindt Brusselse Noordwijk met Thurn & Taxis

Nieuwe brug verbindt Brusselse Noordwijk met Thurn & Taxis

Vijf kandidaten voor bouw gemeentehuis Middelkerke

Vijf kandidaten voor bouw gemeentehuis Middelkerke

Bouw gestart van MVRDV's Mission Rock-toren in San Francisco

Bouw gestart van MVRDV's Mission Rock-toren in San Francisco