Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bedrijf

Armstrong Plafonds partner in C2C Bouwgroep

Gerelateerde onderwerpen :

,
Armstrong Plafonds partner in C2C Bouwgroep

Armstrong Plafonds, marktleider van hoogwaardige akoestische plafondsystemen, is de nieuwe partner van de C2C Bouwgroep, een samenwerkingsverband van vijftien bedrijven die samen het cradle-to-cradle (c2c) -gedachtegoed willen verspreiden en stimuleren in de Nederlandse bouw.

De missie van C2C Bouwgroep is bouwen aan een circulaire economie. Ze biedt een kennisplatform voor alle partijen in de bouwkolom, wisselen onderling kennis en informatie uit en deelt haar ervaringen met andere bouwgerelateerde bedrijven die overwegen om zich te laten certificeren.

Voor Armstrong spreekt duurzaamheid voor zich. Al vanaf de oprichting van het bedrijf is milieuverantwoord ondernemen stevig opgenomen in zijn visie en beleid. De focus van Armstrong is gericht op de volledige integratie van c2c in het bedrijf. Zo heeft Armstrong een 'Plafond Recyclingprogramma', waarin oude plafonds hergebruikt worden om er weer nieuwe plafonds van maken. Daarnaast is Armstrong de eerste plafondfabrikant in Europa met een complete lijn aan c2c-gecertificeerde producten. De Perla- en Ultima+-portfolio's zijn c2c Bronze-gecertificeerd. Perlategels bestaan uit minimum 42% hergebruikt materiaal. Bij Ultima+ dB ligt dat percentage zelfs op 64%.

Gesloten kringloop

Cradle-to-cradle is een filosofie die draait om gesloten kringlopen. Productieprocessen worden zoveel mogelijk afgestemd op de blauwdruk van de natuur. De vijf criteria waarop producten worden gecertificeerd, zijn: veilige en gezonde materialen voor mens en milieu, herbruikbare materialen, efficiënt gebruik van hernieuwbare energie, efficiënt gebruik van water met behoud van waterkwaliteit en maatschappelijk ondernemen met oog voor mens en milieu.

Armstrong Plafonds is een onderdeel van Armstrong World Industries en is wereldwijd marktleider op het gebied van hoogwaardige akoestische plafondsystemen. Armstrong Plafonds biedt een uitgebreid aanbod van innovatieve designoplossingen van plafonds in mineraal, metaal en hout. Architecten, montagebedrijven en opdrachtgevers vinden in Armstrong een deskundige partner. De bedrijfsstrategie is gericht op duurzaamheid en innovatie.

Buiten Armstrong zijn ook het Cradle to Cradle Products Innovation Institute, C2C ExpoLAB, EPEA, Search Consultancy bv, Daas Baksteen, Deventer Profielen, Holonite, KE Fibertec, Non Ignis, Plan Effect, Rheinzink en Verwol aangesloten bij de bouwgroep. Aspirant-partner is Espero bv.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Voetbalveld Standaard Muide wordt warmtebron voor buurt

Voetbalveld Standaard Muide wordt warmtebron voor buurt

In 2023 plant Stad Gent de heraanleg van het voetbalveld van Standaard Muide. Dit zal met de aanleg van een warmtenet gepaard gaan: een unicum in een Belgisch openbaar domein. De gewonnen warmte gaat naar de huizen en sociale appartementen die[…]

Duurzaamheid prioritair bij de bouw van nieuwe gevangenis in Haren

Duurzaamheid prioritair bij de bouw van nieuwe gevangenis in Haren

Een milieupaspoort voor elk product

Een milieupaspoort voor elk product

Voorzichtig optimisme over aardwarmteproject in Mol

Voorzichtig optimisme over aardwarmteproject in Mol

Meer artikels