Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Ariade biedt vijf high end-concepten voor keukens, badkamers en maatkasten

Ariade biedt vijf high end-concepten voor keukens, badkamers en maatkasten

Ariade, het nieuwe Belgische merk van Deaplus, opende onlangs een nieuwe toonzaal op de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek. Bij de officiële voorstelling testten chef-kok Felix Alen van Hof te Rhode in Diest en Gene Bervoets, presentator van het culinaire tv-programma 'Gentse Waterzooi', meteen een keuken uit tijdens een rondje showcooking. Ook in Hasselt, Roeselare, Schoten en Sint-Pauwels is Ariade reeds vertegenwoordigd.

'Deaplus specialiseert zich al dertig jaar in keukens, badkamers, dressings en maatkasten, o.m. ook voor dienstenflats, en bedient tevens een aantal winkels in Nederland. We misten echter nog een high end-product en die leemte hebben we met de afzonderlijke merklijn Ariade willen opvullen. Hierbij streven we naar een totaalconcept met kasten, vestiaires, badkamerinrichting, enz. dat we ook willen verkopen in andere Europese landen. Onze verkopers zijn trouwens steeds meer geëvolueerd naar binnenhuisarchitecten. Voor het design hebben we Danny Venlet en Wim en Bob Segers van Studio Segers gecontacteerd. Uiteindelijk heeft dit ganse wordingsproces twee jaar geduurd', verklaart Jos Vaes, gedelegeerd bestuurder van Deaplus nv.

Hij onderscheidt twee grote markten: het vrij strakke segment en een landelijke component aansluitend op de niche van renovatie- en cottagewoningen. Dit leidde tot vijf concepten die naargelang het gebouw kunnen ingetekend worden. Ariade opteerde er wel voor om niet te veel keuze aan materialen te bieden, anders zit het opnieuw in het Deaplusverhaal. De kleurkeuze vormt echter geen probleem. 'We bieden de mogelijkheid om dressings, badkamers en tv-hoeken in dezelfde stijl uit te werken. Hierbij maken we zowel massief als dik fineer', legt hij uit.

De vijf architecturale concepten voor keukens, badkamers en maatkasten worden in Boortmeerbeek aan de hand van eenmalige opstellingen getoond. Iedere productlijn is ontwikkeld vanuit de fundamentele functionele vereisten voor goed koken, goed baden of goed opbergen. Telkens werd de lat op esthetisch, functioneel en kwalitatief vlak en inzake (duurzaam) materiaalgebruik en vormgeving zo hoog mogelijk gelegd. De weldoordachte combinatie van vorm, techniek en verfijnde details leidt tot een luxueus en aantrekkelijk design.

Studio Segers en Danny Venlet

Studio Segers en Danny Venlet tekenden voor het design van respectievelijk drie (Arc, Nessy en Splash) en twee concepten (Butch en Senzu). Zo streefde Studio Segers met het concept Arc naar een minimalistische en uitgepuurde lijnvoering, die het klassieke keukeneiland ombuigt in een boemerangachtig volume.

'We zijn vertrokken vanuit het hedendaagse concept van de hobbykok met de kok als dj. Berging en afzuigkappen zijn met de wand ingewerkt. We hebben voor het werkblad solid surface gebruikt, een kunststof die naadloos kan verwerkt en verlengd worden. Mooi is ook het contrast van het harde witte materiaal met het donkerbruine hout. We hebben dit concept ook vertaald naar een badkamer, die eveneens een dynamisch volume vertoont', luidt het.

Nessy staat voor een leefkeuken die zich in een oogwenk vereenvoudigt tot een esthetisch mooi uitgebalanceerd en sereen minimalistisch pareltje. Ook in zijn badkamers en dressings realiseert Nessy een delicaat evenwicht tussen functionaliteit en esthetiek.

'Het grote wandmeubel kan op verschillende manieren geopend worden: door schuifdeuren, draaideuren en draai-insteekdeuren. Alles bevindt zich achter een volledig egale wand, die je bij gebruik ook kan openzetten. Een dergelijk multifunctioneel systeem kan worden toegepast op badkamers, dressings, tv-hoeken, ' Bovendien contrasteert de dikkere eikfineer, die is geparelstraald, prachtig met het hagelwitte keramische tablet waarin de gaspitten rechtstreeks zijn verwerkt. Deze Nessy-keuken, genoemd naar het gelijknamige Schotse monster, is een creatie van productontwerper en interieurarchitect Bob Segers', licht Studio Segers toe.

Splash ten slotte geeft blijk van eerlijkheid in constructie en materiaalgebruik en van oprechtheid tegenover het functionele programma, wat zorgt voor een stijlvol geheel. 'We hebben het toog- of eetgedeelte als een metaforische springplank laten uitkomen uit een zwart monolithisch blok. Dit concept is alweer vertaald naar badkamers en eethoeken', melden Bob en Wim Segers.

Danny Venlet ontwierp met Butch de ideale keuken voor hobbychefs, die ingetogen bruutheid koppelt aan zin voor nuance, traditie en ambacht. Terwijl het hout een onmiskenbare doorleefheid evoceert, voegen het stenen werkblad en metalen kastdeurtjes daar een hedendaagse toets aan toe. Deze hedendaagse landelijkheid kan tevens perfect worden doorgetrokken in maatkasten, bijkeukens of badkamers. Dit karaktervolle programma combineert harmonieus met een klassiekere architectuur. 'Ik neig naar eerlijke materialen. Dit concept oogt high tech met landelijk aandoende materialen. We hebben zelfs vakjes voorzien waarin je je messen en je iPad kan wegbergen. Luxe zit immers in kleine dingen: hoe voelt iets aan, welke service krijg je'', beseft hij.

De Senzu-keuken vormt met haar verfijnde (hier witte) lakwerk en zachte rondingen een zacht organisch geheel. De badkamers in dit gamma vertonen diezelfde gesofisticeerde look, waarbij het lakwerk ook hier mooi contrasteert met industrieel roestvrij staal. 'Je kan naadloos overgaan naar de andere ruimtes. Afgeronde elementen geven ook iets menselijks', oppert Danny Venlet.

'De totale oppervlakte van onze toonzaal in Boortmeerbeek bestrijkt zowat 6.000 m², verdeeld over twee verdiepingen. Op het gelijkvloers vind je keukens van 7.000 tot 100.000 '', signaleren Hanne Vanschoubroek en Merel Liekens. Ze leiden ons rond op de eerste verdieping, die zich meer richt op de projectmarkt en waar een aantal badkamers en zelfs een hele flat met badkamer getoond worden. De opstellingen worden aangevuld met moodboards en schermen, die alles visueel aanschouwelijk voorstellen. ' JL

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nederlandse zinkssmelterij Nyrstar tijdelijk gesloten

Nederlandse zinkssmelterij Nyrstar tijdelijk gesloten

De beursgenoteerde metaalverwerkende groep Nyrstar, een onderdeel van Trafigura, sluit vanaf 1 september tijdelijk zijn zinksmelterij in het Nederlandse Budel. Het bedrijf legt de productie voorlopig stil door de hoge energiekosten.[…]

19/08/2022 | Ondernemingen
Definitief ontwerp Walstraat in Hoboken goedgekeurd

Definitief ontwerp Walstraat in Hoboken goedgekeurd

Tien kilometer fietspad in Dilsen-Stokkem

Tien kilometer fietspad in Dilsen-Stokkem

Preventie-opdracht arbeidsongevallen bij ondernemingen faalt

Preventie-opdracht arbeidsongevallen bij ondernemingen faalt