Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Argenta en ROB gaan verder onder koepelfirma Arlu

Gerelateerde onderwerpen :

,
Argenta en ROB gaan verder onder koepelfirma Arlu

(c) Arlu

Argent Alu en Louage & Wisselinck brengen de merknamen argenta (voor alle binnenproducten) en ROB (als merk voor buitenoplossingen) onder in de nieuwe koepelfirma Arlu. Dit betekent samen met de ingebruikname van een nieuwe productiesite  een nieuwe stap voorwaarts in de uitbouw van een sterk bedrijf dat gespecialiseerd is in alles wat met het openen van deuren te maken heeft. De merknamen blijven behouden.
“Dat de merken argenta en ROB samengebracht worden onder de nieuwe Arlu-vlag is de laatste stap in de samensmelting van Argent Alu nv en Louage & Wisselinck. Hiermee hebben we trouwens meteen ook de drie afzonderlijke productieplaatsen samengebracht naar één productiesite in onze pas afgewerkte, 22.000 m² grote nieuwbouw in Ardooie”, zegt Wim Waelkens, algemeen directeur Arlu.

Nieuwbouw

Anderhalf jaar na de start van de nieuwbouw heeft Arlu nu dus ook z’n nieuwe fabriek in Ardooie in gebruik genomen. De nieuwe fabriek staat aan de autosnelweg E403 tussen Kortrijk-Brugge op het bedrijventerrein Ter Vlucht en is uitgerust met een modern machinepark. Met de nieuwbouw was 16,5 miljoen € gemoeid. In deze fabriek werken 120 mensen aan de productie van deurbeslag.

Groei

Met de nieuwe fabriek en de naamsverandering denkt het maakbedrijf klaar te zijn voor een verdere groei van het bedrijf dat vorig jaar goed was voor een omzet van zo’n 33 miljoen €, waarvan de helft uit export. De groei van het bedrijf blijkt ook uit de tewerkstelling. “Zo is er zeker nog plaats voor een tiental extra arbeiders in Ardooie”, aldus algemeen directeur Wim Waelkens.
 
Arlu is een deel van de Belgische Renson-groep onder leiding van CEO Paul Renson, die onder de merknaam Renson wereldwijd actief is als fabrikant van ventilatie, zonwering en outdoor living.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Bouwkroniek laat elke week een CEO of andere leidinggevende uit de brede Belgische bouwsector aan het woord. Deze week mag Anthony Blavier, CEO van Maisons Compère/Woningen Compere, antwoorden op onze vijf standaardvragen.    […]

Patrick Cloet overleden

Patrick Cloet overleden

'Circulair bouwen mag geen modebegrip worden'

'Circulair bouwen mag geen modebegrip worden'

Familie Delmulle viert 100 jaar Danilith

Familie Delmulle viert 100 jaar Danilith

Meer artikels