Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Argent Alu breidt schuifdeursystemen uit

Argent Alu breidt schuifdeursystemen uit

Schuifdeuren vormen nog steeds een aantrekkelijk alternatief voor opendraaiende deuren, zowel in professionele omgevingen als kantoren, zorginstellingen en hotels als in woningen. Argent Alu blijft investeren in de ontwikkeling van de argenta proslide als binnenschuifdeurbeslag voor houten binnendeuren tot 100 kg. De firma uit Kruishoutem toonde op de vakbeurs Prowood in Gent naast het bestaande assortiment de argenta proslide motion, een innovatieve oplossing voor geautomatiseerde schuifdeuren, en een nieuw inbouwprofiel voor kamerhoge deuren.

Het binnenschuifdeursysteem argenta proslide kan in residentiële toepassingen geïntegreerd worden, maar richt zich eigenlijk vooral op nieuwbouw- en renovatieprojecten in kantoren, scholen, ziekenhuizen, woonzorgcentra, horecazaken en hotels. Het is een goede oplossing voor schuifdeuren met een maximaal gewicht tot 100 kg. 'Bij de ontwikkeling van het systeem heeft onze onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling veel aandacht besteed aan de duurzaamheid, met name aan de slijtvastheid, zelfs bij hoogfrequent gebruik. De argenta proslide bestaat o.m. uit een heel stabiele aluminium bovenrail en doordachte rolwagens met extra grote en brede wielen en met precisie-kogellagers. Een extra sterke aluminium vloergeleider met kunststofhoed minimaliseert speling en voorkomt rammelende deuren', legt Gert Jooris, business development & marketing manager bij Argent Alu, uit.

Het schuifdeursysteem is leverbaar met de regelbare Standaard Stop of met de Slow Stop voor een schokvrije zelfsluiting. Dit is een stopsysteem en een rolstelsel in één en stopt de deur op een uitermate zachte, gedoseerde en gecontroleerde wijze. De Slow Stop wordt in het bovenprofiel geschroefd zodat geen extra inbouwruimte nodig is. Dankzij de ESSI-module (Easy Slow Stop Install-module) kan de kantelbare demper eenvoudig gemonteerd en gedemonteerd worden zonder het volledige bovenprofiel te moeten afnemen. 'Argent Alu biedt verschillende bevestigingssystemen voor dit schuifdeursysteem. Behalve voor het eenvoudige en budgetvriendelijke Standard-Fix-systeem kan de klant ook kiezen voor het Manual Fix-systeem dat onzichtbaar in het deurblad gefreesd wordt. Deze argenta pro­slide kan echter ook met het onzichtbare Auto-Fix-bevestigingssysteem geleverd worden. Met dit innovatieve systeem kan het deurblad snel en eenvoudig in één handeling aan het rolstelsel bevestigd worden, wat resulteert in een enorme tijdswinst bij de plaatsing', zegt Gert Jooris.

Proslide motion

Argent Alu stelde op Prowood een nieuwe oplossing voor geautomatiseerde schuifdeuren voor: de argenta proslide motion. Dit systeem, geschikt voor binnendeuren tot 100 kg en buitentoepassingen met deuren tot 80 kg (IP54), is uitgerust met de Smart Technology, waardoor de motor de snelheid automatisch aan het gewicht van het deurblad aanpast. Dankzij de compacte afmetingen van de motor kan het deurblad er gewoon onderdoor schuiven. 'De argenta proslide motion laat zich heel eenvoudig monteren en installeren. Het systeem wordt bestuurd met een geïntegreerde radiofrequentie op KNX-protocol en de motor leert dankzij de ingebouwde software automatisch de eindpunten kennen. Bij stroomuitval zal de gebruiker de deur nog altijd manueel kunnen openen en sluiten', legt Gert Jooris uit.

Onzichtbaar inbouwgeleidingsprofiel

Argent Alu levert zijn innovatief schuifdeursysteem voortaan ook met een onzichtbaar inbouwgeleidingsprofiel. Dit stevige driekamerprofiel (geleidings- en afwerkingsprofiel in één) werd ontwikkeld voor gipsplaatplafonds en is geschikt voor kamerhoge schuifdeuren. De rail is beschikbaar in 2, 3 of 6 mm, maar ook maatwerk is mogelijk. De plaatsing is eenvoudig en dankzij een geïntegreerde zwaluwstaartprofilering hecht plakwerk goed aan het profiel, waardoor geen scheuren in het plakwerk zullen optreden. Het systeem bestaat uit twee handige elementen, die zowel voor de vakman/plaatser als voor de architect/consument interessant kunnen zijn. Dankzij de Auto-Fix kan het deurblad in één handeling aan het rolstelsel bevestigd worden en de Slow-Stop zorgt voor een stevige en schokvrije sluiting. Dankzij de in de hoogte verstelbare ESSI-Module kunnen de rolstelsels heel eenvoudig gemonteerd en gedemonteerd worden zonder het volledige bovenprofiel te moeten afnemen, ook na het afwerken van het plafond.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nelissen Steenfabrieken viert 100ste verjaardag

Nelissen Steenfabrieken viert 100ste verjaardag

Nelissen Steenfabrieken uit Lanaken viert dit jaar zijn 100ste verjaardag. Het bedrijf ruilt het traditionele feestgedruis echter in voor een grootschalige solidariteitsactie. Het team van Nelissen doorkruist de komende weken het hele land onder[…]

SPIE Belgium wint award voor jongerenintegratie

SPIE Belgium wint award voor jongerenintegratie

Architecturale dialoog tussen industrieel verleden en toekomst

Architecturale dialoog tussen industrieel verleden en toekomst

BMP overhandigt memorandum aan minister Matthias Diependaele

BMP overhandigt memorandum aan minister Matthias Diependaele