Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

ArcoPlus 549-platen verlagen energieverbruik bij Euro Rent

ArcoPlus 549-platen verlagen energieverbruik bij Euro Rent

Verhuurspecialist Euro Rent opende onlangs een tweede vestiging in een nieuwe kmo-zone in Sint-Niklaas. In dit nieuwe bedrijfsgebouw werden consequent en op een economisch verantwoorde manier de meest recente duurzame technieken aangewend. De doorgedreven isolatie, de optimalisatie van de daglichtinval en het hoogrendementsglas vergden een hogere basisinvestering, maar houden het energieverbruik op langere termijn lager.

Modulair systeem

Voor de verticale glaspartijen in de magazijnen werd gekozen voor Gallina ArcoPlus 549 van Vink bvba uit Heist-op-den-Berg. Dit is een modulair systeem dat bestaat uit gecoëxtrudeerde negenwandige polycarbonaatplaten met een dikte van 40 mm, aluminium profielen, toebehoren en openingssysteem voor universele toepassingen.

Deze platen hebben een IR- en AR-behandeling ondergaan en beschikken hierdoor over cruciale eigenschappen die voor Euro Rent belangrijk waren en die doorslaggevend waren in hun beslissingsproces.

Alle producten uit het IR-gamma bieden innovatieve oplossingen voor typische bouwtoepassingen waar een goede lichtinval en lage opwarming vereist zijn. De IR-platen absorberen een deel van het licht door de infraroodstralen (van 780 tot 1.400 mm), waardoor de zonnewarmte geblokkeerd wordt en het zonlicht toch doorgelaten wordt. Dit resulteert in lagere airco- en verlichtingskosten en in een beter comfort.

Lichtrendement

Wanneer een efficiënte lichttransmissie in het gebouw cruciaal is, kan de AR-behandeling het lichtrendement aanzienlijk verbeteren. Deze behandeling zorgt voor een betere verdeling van de lichtintensiteit aan de plaatoppervlakte en vermindert storende reflecties en verblindingen. ' LVDB

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vier strategische projecten voor minder verharding

Vier strategische projecten voor minder verharding

Vlaanderen investeert 1,2 miljoen euro in vier strategische projecten die moeten leiden tot minder verharding, klimaatbestendige steden en een beter toegankelijke natuur in de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen. Voor deze oproep werden zeven[…]

18/08/2022 |
Proeftuin voor sociaal en betaalbaar wonen

Proeftuin voor sociaal en betaalbaar wonen

76 nieuwe appartementen in Aarschot

76 nieuwe appartementen in Aarschot

IoT-oplossing voor efficiëntiewinst van opleggersvloten

IoT-oplossing voor efficiëntiewinst van opleggersvloten