Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Architectuur en de blik van de kunstenaar

Gerelateerde onderwerpen :

Architectuur en de blik van de kunstenaar

Bezoekerscentrum Het Zwin in Knokke-Heist van Coussée & Goris architecten i.s.m. Gafpa.

Twintig jaar na de oprichting van hun kantoor en tien jaar nadat ze de Vlaamse Cultuurprijs Architectuur in de wacht sleepten, presenteren Ralf Coussée en Klaas Goris op uitnodiging van het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) voor het eerst een overzicht van hun oeuvre.

Marie-Françoise Plissart zorgt voor een artistieke reflectie, in een scenografie van Christian Kieckens. De tentoonstelling ‘Natura Naturans’ is te zien van 23 februari tot 10 juni in deSingel in Antwerpen.

In Natura Naturans leggen Coussée en Goris de nadruk op het belang van de omgeving van het (stedelijke) landschap, de inspiratie die ze halen uit het artistieke en literaire repertorium van hedendaagse kunstenaars zoals Guiseppe Penone en de meerwaarde van samenwerkingen met gelijkgestemde architectenbureaus als RCR Arquitectes, Gafpa en Raamwerk.

Het Gentse architectenduo streeft naar soberheid en een zekere perfectie, maar de hand van de maker blijft steeds zichtbaar. Een houding waarbij ze zich nestelen tussen het humane en het materiële is essentieel voor het slagen van hun projecten. Coussée & Goris architecten realiseert een eenvoud van taal en een grote constructieve precisie. Dit blijkt uit recente projecten zoals de kunstgalerij Zeno X in Antwerpen, het crematorium in Holsbeek, het bezoekerscentrum voor het Zwin en de stadsbibliotheek de Krook in Gent.w

 

 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Functionele architectuur voor Chirec-ziekenhuis in Brussel

Functionele architectuur voor Chirec-ziekenhuis in Brussel

Het Brusselse architectenbureau Assar ontwierp het nieuwe gebouw van het Interregionaal Ziekenhuiscentrum Edith Cavell (Chirec) op de Delta-site in Brussel. De moderne architectuur is volledig afgestemd op het optimaal functioneren van een[…]

13/01/2019 |
NAV en VUB bouwen samen circulair

NAV en VUB bouwen samen circulair

Vlaamse Planningsprijs 2018 uitgereikt

Vlaamse Planningsprijs 2018 uitgereikt

Dynamische gevel is eyecatcher van Leopold Views in Evere

Dynamische gevel is eyecatcher van Leopold Views in Evere

Meer artikels