Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Video

Architecturale blikvanger in Suikerpark Veurne

Gerelateerde onderwerpen :

,
Architecturale blikvanger in Suikerpark Veurne

In Veurne heeft projectontwikkelaar ION de toekomstige skyflats voorgesteld die tot de hoogste appartementen van de regio zullen behoren. De skyflats maken deel uit van de twee architecturale torens die aan de rand van het nieuwe stadsdeel Suikerpark worden gebouwd. Project Suikertoren is de eerstvolgende fase van Suikerpark en wordt het kloppende hart van dit nieuwe stadsdeel. In Suikertoren komen drie types appartementen: betaalbare startflats, comfortabele parkflats en de exclusieve skyflats. De torens krijgen een tijdloze architectuur in harmonie met de groene parkomgeving.

Met hun ligging op de zevende en achtste verdieping worden de skyflats de hoogste appartementen in Veurne met drie unieke zichtassen. “Bij het ontwerp van de torens hebben we ervoor gezorgd dat de skyflats een panoramisch uitzicht bieden op de kust, de polders en de stad”, aldus Davy ­Demuynck, ceo van projectontwikkelaar ION. Tijdens het lanceringsmoment kregen de bezoekers in aanwezigheid van burgemeester Peter Roose en algemeen directeur van WVI Geert Sanders een exclusieve beeldenpreview van Suikertoren en een uitgebreide 3D-rondleiding waarbij men virtueel door Suikerpark kon wandelen.

Suikerpark is een stadsontwikkelingsproject in Veurne dat gerealiseerd wordt op de voormalige site van de suikerfabriek. Dit project is een publiek-private samenwerking tussen de stad Veurne en WVI en projectontwikkelaar ION. Suikerpark wordt een uniek project waarin wonen, onstpannen en werken hand in hand gaan met de duurzame herdefiniëring van de oude suikerfabriekssite van 49 ha groot. 15 ha van het terrein wordt ingevuld als natuurpark, terwijl 16 ha aan nieuwe ruimte vrijkomt voor een kwalitatief en duurzaam bedrijventerrein. Ten slotte is er het Suikerpark: een multifunctioneel gebied van 14 ha met 500 woningen in verschillende woonvormen, vernieuwende werkplekken en een groen stadspark.

 
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Ontwerpteams gezocht voor OPEK Leuven

Ontwerpteams gezocht voor OPEK Leuven

Het Openbaar Entrepot voor de Kunsten (OPEK) aan de Vaartkom in Leuven gaat op zoek naar een ontwerpteam voor het duurzaam en flexibel upgraden van zijn infrastructuur, met aandacht voor zowel de buitenzijde van het gebouw als de interne[…]

23/08/2019 | ProjectenArchitecten
De Mandel realiseert twee nieuwbouwprojecten in Poperinge

De Mandel realiseert twee nieuwbouwprojecten in Poperinge

Mechelen wil aannemerscollectief voor rioleringswerken

Mechelen wil aannemerscollectief voor rioleringswerken

Leuven bouwt nieuwe autoparking en geeft Vismarkt grondige facelift

Leuven bouwt nieuwe autoparking en geeft Vismarkt grondige facelift

Meer artikels