Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Video

Architecturale blikvanger in Suikerpark Veurne

Gerelateerde onderwerpen :

,
Architecturale blikvanger in Suikerpark Veurne

In Veurne heeft projectontwikkelaar ION de toekomstige skyflats voorgesteld die tot de hoogste appartementen van de regio zullen behoren. De skyflats maken deel uit van de twee architecturale torens die aan de rand van het nieuwe stadsdeel Suikerpark worden gebouwd. Project Suikertoren is de eerstvolgende fase van Suikerpark en wordt het kloppende hart van dit nieuwe stadsdeel. In Suikertoren komen drie types appartementen: betaalbare startflats, comfortabele parkflats en de exclusieve skyflats. De torens krijgen een tijdloze architectuur in harmonie met de groene parkomgeving.

Met hun ligging op de zevende en achtste verdieping worden de skyflats de hoogste appartementen in Veurne met drie unieke zichtassen. “Bij het ontwerp van de torens hebben we ervoor gezorgd dat de skyflats een panoramisch uitzicht bieden op de kust, de polders en de stad”, aldus Davy ­Demuynck, ceo van projectontwikkelaar ION. Tijdens het lanceringsmoment kregen de bezoekers in aanwezigheid van burgemeester Peter Roose en algemeen directeur van WVI Geert Sanders een exclusieve beeldenpreview van Suikertoren en een uitgebreide 3D-rondleiding waarbij men virtueel door Suikerpark kon wandelen.

Suikerpark is een stadsontwikkelingsproject in Veurne dat gerealiseerd wordt op de voormalige site van de suikerfabriek. Dit project is een publiek-private samenwerking tussen de stad Veurne en WVI en projectontwikkelaar ION. Suikerpark wordt een uniek project waarin wonen, onstpannen en werken hand in hand gaan met de duurzame herdefiniëring van de oude suikerfabriekssite van 49 ha groot. 15 ha van het terrein wordt ingevuld als natuurpark, terwijl 16 ha aan nieuwe ruimte vrijkomt voor een kwalitatief en duurzaam bedrijventerrein. Ten slotte is er het Suikerpark: een multifunctioneel gebied van 14 ha met 500 woningen in verschillende woonvormen, vernieuwende werkplekken en een groen stadspark.

 
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Randstedelijke inbreiding met toparchitectuur is succes voor ABS Bouwteam

Randstedelijke inbreiding met toparchitectuur is succes voor ABS Bouwteam

ABS Bouwteam realiseert in Nazareth het gemengde project Eureka!. Dat kan je net als ST.AM aan de Rozebroeken in Gent (Sint-Amandsberg) zien als een vervolg op het project Light Falls in Melle, dat een ode is aan de ontwerpen van Frank Lloyd[…]

18/10/2019 | ImmoProjecten
Verbouwing Koninklijke Bibliotheek België vordert goed

Verbouwing Koninklijke Bibliotheek België vordert goed

Brugge investeert 39 miljoen in openbaar domein

Brugge investeert 39 miljoen in openbaar domein

Een tunnel voor de Muntschouwburg in Brussel

Een tunnel voor de Muntschouwburg in Brussel

Meer artikels